UNDER 30 MIN | Medel

Halloumiburgare med paprikayoghurt

Hurra! Det blir burgare till middag! Stek osten gyllene och servera med sallad, en pestodipp, samt lite couscous vid sidan av. Osten i sig är tillräckligt salt så den ger smak till hela rätten, vilket balanseras upp med de fräscha grönsakerna!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken tunt.
  2. Blanda yoghurt och pesto och smaka av med salt och peppar.
  3. Plocka loss salladsbladen och skär tomaten i skivor.
  4. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Stek halloumin i oljan i en stekpanna och servera med alla tillbehör.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 dl matyoghurt
  • 130 g paprikapesto
  • 2 hjärtsalladshuvud
  • 3 plommontomater
  • 4 port couscous eller annat gryn
  • 350 g halloumiburgare
  • 1/2 msk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 3316 kJ / 789 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept