Halloumiburgare med paprikayoghurt
Hurra! Det blir burgare till middag! Stek osten gyllene och servera med sallad, en pestodipp, samt lite couscous vid sidan av. Osten i sig är tillräckligt salt så den ger smak till hela rätten, vilket balanseras upp med de fräscha grönsakerna!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 dl matyoghurt
130 g paprikapesto
2 hjärtsalladshuvud
3 plommontomater
4 port couscous eller annat gryn
350 g halloumiburgare
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3316 KJ / 789 kCal
Fett38 g
Salt3.4 g
Kolhydrater80 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer