Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Torsk med romsås

Rimmad torsk bildar här en underbar rätt i form av torsk med romsås och potatis. Romsåsen gör du genom att blanda gräslök, crème fraiche och rom samt smakar av med kryddor. Den nykokta amandinepotatisen passar perfekt till den smörstekta fisken. Ät gärna med mâchesallad och krispig gurka.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Romsås: Skär gräslöken fint. Blanda med crème fraiche och rom. Smaka av med peppar.
  3. Stek torsken i smöret i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
  4. Servera torsken med potatis, romsås, gurka och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis (gärna amandine)
Romsås
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 burk ishavsrom (à 75 g)
  • peppar
  • 250 g rimmad torskfilé
  • 1 msk smör
  • 250 g snackgurka
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2303 kJ / 549 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer