Torsk med romsås

4
1
Torsk med romsås

Rimmad torsk bildar här en underbar rätt i form av torsk med romsås och potatis. Romsåsen gör du genom att blanda gräslök, crème fraiche och rom samt smakar av med kryddor. Den nykokta amandinepotatisen passar perfekt till den smörstekta fisken. Ät gärna med mâchesallad och krispig gurka.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2018

Torsk med romsås

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis (gärna amandine)

Romsås

1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
1 dl
crème fraiche
1/2
burk ishavsrom (à 75 g)
-
peppar
250 g
rimmad torskfilé
1 msk
smör
250 g
snackgurka
1/2
påse mâchesallad (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Pernilla

9/15/2020

Väldigt god och enkel vardagsmat. Jag ångkokade fisken istället vilket blev otroligt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2303 KJ / 549 kCal
Fett 24 g
Salt 3.9 g
Kolhydrater 44 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept