Torsk med romsås

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
1
Torsk med romsås

Rimmad torsk bildar här en underbar rätt i form av torsk med romsås och potatis. Romsåsen gör du genom att blanda gräslök, crème fraiche och rom samt smakar av med kryddor. Den nykokta amandinepotatisen passar perfekt till den smörstekta fisken. Ät gärna med mâchesallad och krispig gurka.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2018

Torsk med romsås

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis (gärna amandine)

Romsås

1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 dl crème fraiche
1/2 burk ishavsrom (à 75 g)
peppar
250 g rimmad torskfilé
1 msk smör
250 g snackgurka
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Väldigt god och enkel vardagsmat. Jag ångkokade fisken istället vilket blev otroligt gott!

Pernilla

2020-09-15

Näringsvärde per portion

Energi2303 KJ / 549 kCal
Fett24 g
Salt3.9 g
Kolhydrater44 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt lax med romsås
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxsida i ugn med romsås
Betyg 4.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paj med rökt kalkon och mâchesallad
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sprödbakad torsk med dillmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ansjovisbakad torsk med dill
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baconlindad torsk med gurka
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga