Torsk med romsås
Rimmad torsk bildar här en underbar rätt i form av torsk med romsås och potatis. Romsåsen gör du genom att blanda gräslök, crème fraiche och rom samt smakar av med kryddor. Den nykokta amandinepotatisen passar perfekt till den smörstekta fisken. Ät gärna med mâchesallad och krispig gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2018
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis (gärna amandine)
Romsås
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 dl crème fraiche
1/2 burk ishavsrom (à 75 g)
peppar
250 g rimmad torskfilé
1 msk smör
250 g snackgurka
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2303 KJ / 549 kCal
Fett24 g
Salt3.9 g
Kolhydrater44 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt god och enkel vardagsmat. Jag ångkokade fisken istället vilket blev otroligt gott!
Pernilla
2020-09-15