Rotfruktsrakor med bacon och lingon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rotfruktsrakor med bacon och lingon

Matiga rotfruktsrakor av potatis, morötter och palsternacka. Till rotfruktsrakorna serverar du knaperstekt bacon och rårörda lingon. Enkelt husmanskost som är lätt att tillaga och himmelskt gott att äta.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv rotfrukter grovt. Lägg i ett durkslag och låt vätskan rinna av.
  2. Vispa ägg med mjöl i en stor bunke och blanda i rotfrukterna samt salt och peppar.
  3. Stek rårakor av smeten i smör. Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Servera rårakorna med bacon och rårörda lingon eller lingonsylt.

Fär alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med t ex glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg rotfrukter (t ex potatis, morötter och palsternacka)
  • 3 ägg
  • 1/2 dl mjöl
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • rårörda lingon eller lingonsylt
Lägg till i inköpslistan