Torsk med äggsås

Stekt torsk gör man enklast i ugn. Hårdkokta ägg och hackad färsk persilja tillsammans med den lena såsen och den kokta potatisen blir en himmelsk kombination som smälter i munnen. Servera med knapriga morötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2025

Gör så här
00:09:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2124 KJ / 505 kCal
Fett14 g
Salt2.2 g
Kolhydrater50 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
45 stSka inte morötterna kokas/ugn Inte råa
Robert
Hej Robert! I detta recept är morötterna råa. Men det går ju såklart att koka dem i saltat vatten tills de blir mjuka och servera till också. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
En bortglömd rätt! Länge sedan jag tillagade detta. Hittade bra pris på torskfilé och blev sugen på detta. Hittade detta recept Kommer att bli fler gånger 😋🤗
Maggie
Trevligt, enkelt och gott med färsk torskrygg! Snabblagat!
Anneli
Riktigt god mat laga den idag blir flera gånger
Matti
Toppen!
Evy
Spännande och nytänkande recept.Supergott
Kenneth
God mat för hela kroppen! Får gärna komma åter i matkassen.
Louise
Jätte gott, stekte istället i smör med lite planering runt
Micaela
Jättegott
Janet
Tog också en grönsaksbuljongtärning i. Blev en väldigt god fiskrätt.
Liselott