Torsk med äggkräm

Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Torsk med äggkräm

En fräsch rätt som faller både stora som små i smaken. De kokta äggen hackas sönder och blandas ihop med färsk persilja och krämig smetana, och är det perfekta komplementet till ugnstillagad torsk. Ät rätten ihop med kokt potatis och röd mangold, och du är hemma!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018

Torsk med äggkräm

Ingredienser

4 portioner

Fisk

600 g torsk
900 g fast potatis

Äggkräm

3 ägg
2 dl smetana
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
salt
peppar

Grönsaker

1/2 blomkål (1/2 motsvarar ca 400 g)
65 g röd mangold

Gör så här

00:09:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2395 KJ / 570 kCal
Fett27 g
Salt2.23 g
Kolhydrater40 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Torsk med sockerärtor och dragon
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt torsk med äggsås
    Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt torsk med kall äggsås
    Betyg 4.2 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rimmad torsk med ansjovismajonnäs
    Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad torsk med äggsås
    Betyg 4.5 av 5.125 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad