Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingklubbor med sötpotatis

Kycklingklubbor med sötpotatis är en enkel och smakfull vardags- eller bjudrätt! Potatis och sötpotatis smaksätts med vitlök och timjan, rostas i ugn och serveras tillsammans med saftiga kycklingklubbor, grönskande salladsmix och smakrik sås gjord på gräddfil och chilisås.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skala och skiva potatis och sötpotatis. Blanda potatisen med hälften av oljan, skalade krossade vitlöksklyftor och timjan. Lägg det på den förvärmda plåten och sätt in i ugnen under tiden kycklingklubborna förbereds.
  3. Bryn kycklingklubborna i resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Ta ut plåten och fös potatisen åt sidan och lägg kycklingen bredvid.
  4. Stek mitt i ugnen ca 35 minuter. Kontrollera att köttsaften är genomskinlig och klar, innertemperaturen ska vara 82°C.
  5. Rör ihop gräddfil och chilisås, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera salladen och såsen till den rostade potatisen och kycklingen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fast potatis
  • ca 400 g sötpotatis
  • 2 msk olja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk timjan
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 3 msk chilisås eller ketchup
  • 1/2 påse salladsmix (à 150 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2411 kJ / 578 kCal