Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära

Betyg 4 av 5.
61 personer har röstat
1
Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära

Kombinera ugnsrostad sötpotatis med hemgjorda chips av färsk svartkål skuren i mindre bitar. Det blir en härlig blandning av sött, mjukt, salt och knaprigt. Inte blir det sämre när du smaksätter allt med en pigg ingefärsdressing. Gott till grillad kyckling!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära

Ingredienser

4 portioner
500 g sötpotatis
1 msk svarta sesamfrön
1 msk vita sesamfrön
1 msk olivolja
1 tsk salt
200 g svartkål

Dressing

2 msk olivolja
1 msk riven färsk ingefära
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
61 personer har röstat

Kommentar

En favorit!

Marita

2021-04-29

Näringsvärde per portion

Energi991 KJ / 237 kCal
Fett12 g
Salt1.87 g
Kolhydrater25 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Vegansk pizza med sötpotatis, mandel och svartkål
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kikärtscurry i libabröd med sötpotatis
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krispig brunkål med ingefära och sesam
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svartkål i ugn med kyckling och smörvinägrett
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svart hamburgerbröd
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nudelwok med räkor och svartkål
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga