Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära

Betyg 4 av 5.
60 personer har röstat
1
Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära

Kombinera ugnsrostad sötpotatis med hemgjorda chips av färsk svartkål skuren i mindre bitar. Det blir en härlig blandning av sött, mjukt, salt och knaprigt. Inte blir det sämre när du smaksätter allt med en pigg ingefärsdressing. Gott till grillad kyckling!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära

Ingredienser

4 portioner
500 g  sötpotatis
1 msk  svarta sesamfrön
1 msk  vita sesamfrön
1 msk  olivolja
1 tsk  salt
200 g  svartkål

Dressing

2 msk  olivolja
1 msk  riven färsk ingefära
1   pressad vitlöksklyfta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
60 personer har röstat

Kommentar

En favorit!

Marita

2021-04-29

Näringsvärde per portion

Energi991 KJ / 237 kCal
Fett12 g
Salt1.87 g
Kolhydrater25 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Svart hamburgerbröd
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakad hel sötpotatis
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bönpuckar med sötpotatis och ingefära
Betyg 3.6 av 5.
106 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Foliebakad sötpotatis
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sötpotatispommes
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yogibröd
Betyg 2.3 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga