Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära
Kombinera ugnsrostad sötpotatis med hemgjorda chips av färsk svartkål skuren i mindre bitar. Det blir en härlig blandning av sött, mjukt, salt och knaprigt. Inte blir det sämre när du smaksätter allt med en pigg ingefärsdressing. Gott till grillad kyckling!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
Ingredienser
4 portioner
500 g sötpotatis
1 msk svarta sesamfrön
1 msk vita sesamfrön
1 msk olivolja
1 tsk salt
200 g svartkål
Dressing
2 msk olivolja
1 msk riven färsk ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi991 KJ / 237 kCal
Fett12 g
Salt1.87 g
Kolhydrater25 g
Protein4 g
Kommentar
En favorit!
Marita
2021-04-29