Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära

Kombinera ugnsrostad sötpotatis med hemgjorda chips av färsk svartkål skuren i mindre bitar. Det blir en härlig blandning av sött, mjukt, salt och knaprigt. Inte blir det sämre när du smaksätter allt med en pigg ingefärsdressing. Gott till grillad kyckling!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C
  2. Skala och skär sötpotatisen i cm-tjocka skivor och dela på mitten. Lägg på bakpappersklädd plåt. Blanda med sesamfrön, olja och salt.
  3. Ställ in sötpotatisen i ugnen ca 15 minuter.
  4. Ansa, skölj och skär kålen i mindre bitar.
  5. Ta ut plåten med sötpotatis och rör ner kålen. Ställ in i ugnen ytterligare 5 minuter.
  6. Rör ihop samtliga ingredienser till dressingen.
  7. Häll dressingen över grönsakerna och blanda runt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g sötpotatis
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 1 msk vita sesamfrön
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 200 g svartkål
Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 991 kJ / 237 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer