Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära

56
1
Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära

Kombinera ugnsrostad sötpotatis med hemgjorda chips av färsk svartkål skuren i mindre bitar. Det blir en härlig blandning av sött, mjukt, salt och knaprigt. Inte blir det sämre när du smaksätter allt med en pigg ingefärsdressing. Gott till grillad kyckling!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära

Ingredienser

4 portioner
500 g sötpotatis
1 msk svarta sesamfrön
1 msk vita sesamfrön
1 msk olivolja
1 tsk salt
200 g svartkål

Dressing

2 msk olivolja
1 msk riven färsk ingefära
1 pressad vitlöksklyfta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentar

Marita

2021-04-29

En favorit!

Näringsvärde per portion

Energi 991 KJ / 237 kCal
Fett 12 g
Salt 1.87 g
Kolhydrater 25 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept