UNDER 30 MIN | Medel

Laxpasta à la Ella

En krämig laxpasta hittar du här. Med sås gjord på grädde och buljong, vilket kanske låter simpelt men ack så gott. Låt laxen koka i såsen och servera med krispig nykokt broccoli och gärna med tagliatelle. Smaklig pasta önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken (om fryst används).
  2. Ansa och skär broccolin i klyftor.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt broccolin koka med de sista 4 minuterna på pastans koktid.
  4. Koka upp grädden i en vid kastrull med smulad fiskbuljongtärning.
  5. Skär laxen i ca 3 cm stora bitar och låt dem koka i grädden ca 8 minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillen och vänd ner i såsen.
  6. Servera laxsåsen med pastan och broccolin.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Smaka av såsen med cayennepeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g broccoli
  • 4 port pasta (gärna tagliatelle)
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • salt
  • peppar
  • 20 g färsk dill

Näringsvärde
Per portion

Energi 3259 kJ / 778 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept