Fiskgryta med apelsin och broccoli

94
6
Fiskgryta med apelsin och broccoli

En härlig fiskgryta med apelsin och broccoli. Grytan blir matig av grädden och får smak av bland annat buljong, curry och apelsin. Där morötter och purjolök läggs vartefter och detta får koka tillsammans innan fisken läggs i mot slutet. Servera fiskgrytan med kokt potatis och broccoli.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015

Fiskgryta med apelsin och broccoli

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
250 g broccoli

Fiskgryta

1 morot
1/2 purjolök
1/2 apelsin
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1 msk majsstärkelse
1/2 msk curry
salt och peppar
600 g torskfilé

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

94

Kommentarer

Lena

2015-04-27

Väldigt gott! Använde mig av Gabrielle Farkas tips och ökade på currymängden.

Margaretha

2015-04-16

Verkar intressant

Gabrielle

2015-04-07

Härlig, glutenfri fiskgryta. T o m tonåringarna tog 2 omgångar! Ökade currypulvret till 2 tsk.

Näringsvärde per portion

Energi 2408 KJ / 576 kCal
Fett 27 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 47 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden