Fiskgryta med apelsin och broccoli
En härlig fiskgryta med apelsin och broccoli. Grytan blir matig av grädden och får smak av bland annat buljong, curry och apelsin. Där morötter och purjolök läggs vartefter och detta får koka tillsammans innan fisken läggs i mot slutet. Servera fiskgrytan med kokt potatis och broccoli.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
250 g broccoli
Fiskgryta
1 morot
1/2 purjolök
1/2 apelsin
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1 msk majsstärkelse
1/2 msk curry
salt
peppar
600 g torskfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2408 KJ / 576 kCal
Fett27 g
Salt2.7 g
Kolhydrater47 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott! Använde mig av Gabrielle Farkas tips och ökade på currymängden.
Lena
2015-04-27Verkar intressant
Margaretha
2015-04-16Härlig, glutenfri fiskgryta. T o m tonåringarna tog 2 omgångar! Ökade currypulvret till 2 tsk.
Gabrielle
2015-04-07