Torsk i spicy misobuljong

Betyg 4.2 av 5.
61 personer har röstat
22
Torsk i spicy misobuljong

Bjud på en enkel och värmande middag med asiatiska smaker! Låt len torsk ta plats i en het och kryddig buljong med bland annat miso och gochujang tillsammans med krispig pak choi, inlagd ingefära och koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Torsk i spicy misobuljong

Ingredienser

4 portioner
4 bitar tinad fryst torskryggfilé (à ca 125 g)
2 msk olja
2 msk japansk soja
3 msk konc kycklingfond (eller se tips för hemgjord buljong)
10 dl vatten (eller se tips för hemgjord buljong)
2 msk gochujang
3 msk misopasta
3 msk tahini
250 g pak choi (250 g motsvarar 2 st)

Till servering

4 msk gari (inlagd ingefära)
3 finskurna salladslökar
1 kruka färsk koriander
2 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
61 personer har röstat

Kommentarer

Gott och går väldigt fort. Smidigt vardagsrecept som ser lyxigt ut trots sin enkelhet.

Andrea

2024-09-24

Supergott! Köpte klassiska ramen-vetenudlar i en asiatisk butik och hade till, så det blev mer som en ramensoppa och det blev succé. Så tips!

Lisa

2024-05-19

Väldigt gott! Tillbehören gör att rätten verkligen kommer till sin rätta.

Josefine

2024-04-04

Näringsvärde per portion

Energi1103 KJ / 263 kCal
Fett11 g
Salt4.23 g
Kolhydrater13 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Tomatsallad med inlagd ingefära, sesam och koriander
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Räkcrostini med ingefärsmajonnäs
Betyg 2.9 av 5.
122 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimmad torskrygg med honungsmorötter- Noshi
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ingefärsgravad lax
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotad torsk med bönor, mango och knaperstekt bacon
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rädisor med wasabimajonnäs och gari
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga