Torsk i spicy misobuljong

Bjud på en enkel och värmande middag med asiatiska smaker! Låt len torsk ta plats i en het och kryddig buljong med bland annat miso och gochujang tillsammans med krispig pak choi, inlagd ingefära och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Ingredienser
4 portioner
4 bitar tinad fryst torskryggfilé (à ca 125 g)
2 msk olja
2 msk japansk soja
3 msk konc kycklingfond (eller se tips för hemgjord buljong)
10 dl vatten (eller se tips för hemgjord buljong)
2 msk gochujang
3 msk misopasta
3 msk tahini
250 g pak choi (250 g motsvarar 2 st)
Till servering
4 msk gari (inlagd ingefära)
3 finskurna salladslökar
1 kruka färsk koriander
2 msk rostade sesamfrön
Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1103 KJ / 263 kCal
Fett11 g
Salt4.23 g
Kolhydrater13 g
Protein27 g
Kommentarer
Supergott och snabbt! Byter ut torsken mot Oumph Ch*cken style chunks som passar utmärkt. Brukar också ha nudlar till för att göra det matigare.
Bodil
2024-12-15Gott och går väldigt fort. Smidigt vardagsrecept som ser lyxigt ut trots sin enkelhet.
Andrea
2024-09-24Supergott! Köpte klassiska ramen-vetenudlar i en asiatisk butik och hade till, så det blev mer som en ramensoppa och det blev succé. Så tips!
Lisa
2024-05-19