Torsk i spicy misobuljong

Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat
16
Torsk i spicy misobuljong

Bjud på en enkel och värmande middag med asiatiska smaker! Låt len torsk ta plats i en het och kryddig buljong med bland annat miso och gochujang tillsammans med krispig pak choi, inlagd ingefära och koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Torsk i spicy misobuljong

Ingredienser

4 portioner
4   bitar tinad fryst torskryggfilé (à ca 125 g)
2 msk  olja
2 msk  japansk soja
3 msk  konc kycklingfond (eller se tips för hemgjord buljong)
10 dl  vatten (eller se tips för hemgjord buljong)
2 msk  gochujang
3 msk  misopasta
3 msk  tahini
250 g  pak choi (250 g motsvarar 2 st)

Till servering

4 msk  gari (inlagd ingefära)
3   finskurna salladslökar
1   kruka färsk koriander
2 msk  rostade sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden och gochujangen.
Fri från gluten, laktos, ägg och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Byt 3 msk fond och 10 dl vatten mot 1/2 sats hemgjord kycklingbuljong.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod rätt! Men Ica, ni skriver ofta receptinstruktioner i fel ordning! Jag började att vispa ihop och sjuda buljongen (man behöver inte röra ihop gochujang, miso och tahini i förväg, vad fyller det ens för funktion?) och stekte färsk torsk nästan helt klar precis före uppläggning, samtidigt med pak choi-förvällningen. Då riskerar man inte att köra över fisken eller att den kallnar. Tips är att värma skålarna i förväg också. Jag använde det gröna på purjon istället för salladslök, och spädde ut med mer vatten då allt blev lite salt. Buljongen ska jag göra fler gånger och då testa olika varianter med räkor, tofu och varför inte även lite mer grönsaker. Tack!

Helena

2024-03-02

OMG! Något av det godaste vi har ätit på länge! Snabbt. Enkelt. Hälsosamt och helt fantastiskt! Tack! 🙏 👍 😋

Agneta

2024-02-13

Lättlagat och gott! Lade även till lite svamp och nudlar. Det här kommer jag göra fler gånger!

Marie

2024-02-11

Näringsvärde per portion

Energi1103 KJ / 263 kCal
Fett11 g
Salt4.23 g
Kolhydrater13 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Tomatsallad med inlagd ingefära, sesam och koriander
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Räkcrostini med ingefärsmajonnäs
Betyg 2.9 av 5.
122 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimmad torskrygg med honungsmorötter- Noshi
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ingefärsgravad lax
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotad torsk med bönor, mango och knaperstekt bacon
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rädisor med wasabimajonnäs och gari
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga