Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Saffransgravad torskrygg med pancetta

Ett raffinerat tilltugg som med lite framförhållning är enkelt att laga. Torsken gravas med socker, salt och saffran – konsistensen blir mjäll och smaken underbar. Lägg tunna skivor på knäcke och toppa med en snygg ros av orökt pancetta, culatello eller coppa.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken. Torka den torr med hushållspapper.
  2. Blanda saffran, salt och socker. Gnid in torskfiléerna med blandningen. Lägg i kylen ett dygn.
  3. Skär torskfiléerna i tunna skivor. Lägg 2–3 skivor på varje knäckesticks.
  4. Dela pancetta, culatello eller coppa i mindre bitar. Rulla ihop till små rosor och lägg på fiskbitarna. Garnera med dillvippor.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt knäckebröd.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd används.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 bitar fryst torskryggfilé (à 140 g)
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 1/2 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 20 bitar milda knäckesticks
  • 70 g skivad pancetta (alt culatello eller coppa)
  • dillvippor till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 673 kJ / 161 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer