Saffransgravad torskrygg med pancetta

8
1
Saffransgravad torskrygg med pancetta

Ett raffinerat tilltugg som med lite framförhållning är enkelt att laga. Torsken gravas med socker, salt och saffran – konsistensen blir mjäll och smaken underbar. Lägg tunna skivor på knäcke och toppa med en snygg ros av orökt pancetta, culatello eller coppa.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Saffransgravad torskrygg med pancetta

Ingredienser

8 portioner
2 bitar fryst torskryggfilé (à 140 g)
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 1/2 msk salt
1 msk strösocker
20 bitar milda knäckesticks
70 g skivad pancetta (alt culatello eller coppa)
dillvippor till garnering

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt knäckebröd.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd används.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Birgitta

2020-12-24

Supergod! Har blivit en klassiker vid jul sen den publicerades i Buffé för några år sen , alltid lika uppskattad, serverad i tunna skivor på friterade tunnbrödschips. Minst lika god utan skinka.

Näringsvärde per portion

Energi 673 KJ / 161 kCal
Fett 2 g
Salt 0.98 g
Kolhydrater 21 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden