Saffransgravad torskrygg med pancetta

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
1
Saffransgravad torskrygg med pancetta

Ett raffinerat tilltugg som med lite framförhållning är enkelt att laga. Torsken gravas med socker, salt och saffran – konsistensen blir mjäll och smaken underbar. Lägg tunna skivor på knäcke och toppa med en snygg ros av orökt pancetta, culatello eller coppa.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Saffransgravad torskrygg med pancetta

Ingredienser

8 portioner
2   bitar fryst torskryggfilé (à 140 g)
1   paket saffran (à 1/2 g)
1 1/2 msk  salt
1 msk  strösocker
20   bitar milda knäckesticks
70 g  skivad pancetta (alt culatello eller coppa)
dillvippor till garnering

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt knäckebröd.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd används.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Supergod! Har blivit en klassiker vid jul sen den publicerades i Buffé för några år sen , alltid lika uppskattad, serverad i tunna skivor på friterade tunnbrödschips. Minst lika god utan skinka.

Birgitta

2020-12-24

Näringsvärde per portion

Energi673 KJ / 161 kCal
Fett2 g
Salt0.98 g
Kolhydrater21 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Snapsgravad lax
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Heta saffransräkor
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sotad torsk med bönor, mango och knaperstekt bacon
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskrygg med brynt löksmör, ärter och örtsallad
Betyg 3.3 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Morotsoppa med fetaost och linser
Betyg 2.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gravade äggulor
Betyg 4.2 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga