Saffransgravad torskrygg med pancetta
Ett raffinerat tilltugg som med lite framförhållning är enkelt att laga. Torsken gravas med socker, salt och saffran – konsistensen blir mjäll och smaken underbar. Lägg tunna skivor på knäcke och toppa med en snygg ros av orökt pancetta, culatello eller coppa.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
8 portioner
2 bitar fryst torskryggfilé (à 140 g)
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 1/2 msk salt
1 msk strösocker
20 bitar milda knäckesticks
70 g skivad pancetta (alt culatello eller coppa)
dillvippor till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi673 KJ / 161 kCal
Fett2 g
Salt0.98 g
Kolhydrater21 g
Protein12 g
Kommentar
Supergod! Har blivit en klassiker vid jul sen den publicerades i Buffé för några år sen , alltid lika uppskattad, serverad i tunna skivor på friterade tunnbrödschips. Minst lika god utan skinka.
Birgitta
2020-12-24