Saffransgravad torskrygg med pancetta

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
1
Saffransgravad torskrygg med pancetta

Ett raffinerat tilltugg som med lite framförhållning är enkelt att laga. Torsken gravas med socker, salt och saffran – konsistensen blir mjäll och smaken underbar. Lägg tunna skivor på knäcke och toppa med en snygg ros av orökt pancetta, culatello eller coppa.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Saffransgravad torskrygg med pancetta

Ingredienser

8 portioner
2 bitar fryst torskryggfilé (à 140 g)
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 1/2 msk salt
1 msk strösocker
20 bitar milda knäckesticks
70 g skivad pancetta (alt culatello eller coppa)
dillvippor till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Supergod! Har blivit en klassiker vid jul sen den publicerades i Buffé för några år sen , alltid lika uppskattad, serverad i tunna skivor på friterade tunnbrödschips. Minst lika god utan skinka.

Birgitta

2020-12-24

Näringsvärde per portion

Energi673 KJ / 161 kCal
Fett2 g
Salt0.98 g
Kolhydrater21 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Snapsgravad lax
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cheesy chili potatoes
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig tagliolini med pancetta och persilja
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddig pasta med pancetta och ärtor
Betyg 4.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och pancettapasta
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aubergine- och svampsoppa
Betyg 3.2 av 5.
130 personer har röstat
Under 45 min att tillaga