UNDER 15 MIN | Enkel

Tomatsallad med inlagd ingefära, sesam och koriander

En ingefärsdoftande tomatsallad gjord på plommontomater, smaksatt med rostade sesamfrön, soja och koriander. Passar lika bra på buffébordet som till lunchmatlådan!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta sesamfröna gyllenbruna i en torr stekpanna.
  2. Skiva tomaterna och lägg på ett fat.
  3. Rör ihop soja, risvinäger, olivolja och ingefärslag och ringla över tomaterna. 
  4. Toppa med ingefära, koriander och sesamfrön.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk sesamfrö
  • 500 g plommontomater
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk ingefärslag (från den inlagda ingefäran)
  • 1 dl gari (inlagd ingefära)
  • 1/2 kruka koriander

Näringsvärde
Per portion

Energi 192 kJ / 53 kCal