Tomatsallad med inlagd ingefära, sesam och koriander
En ingefärsdoftande tomatsallad gjord på plommontomater, smaksatt med rostade sesamfrön, soja och koriander. Passar lika bra på buffébordet som till lunchmatlådan!
Ingredienser
4 portioner
1 msk sesamfrö
500 g plommontomater
2 msk japansk soja
1 msk risvinäger
2 msk olivolja
1 tsk ingefärslag (från den inlagda ingefäran)
1 dl gari (inlagd ingefära)
1/2 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi192 KJ / 53 kCal
Fett1 g
Salt2 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g
Kommentar
God dressing som även passade till mozzarella som jag tillförde. Kul med garin, gifte sig bra med dressingen, tomaterna o mozzarella.
Eva
2022-09-20