Torsk i paket med jordärtskocka och chèvre

31
5
Torsk i paket med jordärtskocka och chèvre

Fredagslyxiga fiskpaket som går snabbt att bygga ihop. Torsk, jordärtskocka, getost och shiitakesvamp är en i särklass lyckad kombination, och dofterna som sprider sig när var och en packar upp sitt paket ska vi inte tala om. Ljuvligt är ordet!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Torsk i paket med jordärtskocka och chèvre

Ingredienser

4 portioner
100 g shiitakesvamp
1/2 purjolök (à ca 100 g)
500 g jordärtskockor
600 g skinn- och benfri torskfilé
2 krm salt
1 krm peppar
2 dl frysta, tinade sojabönor
250 g körsbärstomater
3 dl mellangrädde
1 msk konc fiskfond
200 g chèvre

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Ersätt getost och grädde med laktosfria produkter. Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Gör äggfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Elin

2019-10-15

Skulle inte kalla detta fredagslyxigt. Smakerna blev ganska bleka och tråkiga. Hade varit godare att rosta jordärtskockorna, ugnsbaka fisken med bönor, tomat etc och göra en creme på getost och creme fraiche. Detta är en måndagsrätt och inget att bjuda folk på

Maja

2014-11-27

Håller med Maja om att man nog bör förkoka skockorna. Kan vara en bra idé att, efter man skivat dem, koka dem en liten stund i grädden som ändå ska med ner i paketen. Har gjort detta med gratäng innan och funkar fint.

Maja

2014-10-29

Väldigt goda smaker! Rekommenderar dock att man förkokar jordärtskockorna innan man skivar dem. Mina kändes nämligen fortfarande olagade/råa efter 25 minuter i ugnen.

Näringsvärde per portion

Energi 2741 KJ / 655 kCal
Fett 38 g
Salt 2.34 g
Kolhydrater 26 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden