Torsk i paket med jordärtskocka och chèvre
Fredagslyxiga fiskpaket som går snabbt att bygga ihop. Torsk, jordärtskocka, getost och shiitakesvamp är en i särklass lyckad kombination, och dofterna som sprider sig när var och en packar upp sitt paket ska vi inte tala om. Ljuvligt är ordet!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Ingredienser
4 portioner
100 g shiitakesvamp
1/2 purjolök (à ca 100 g)
500 g jordärtskockor
600 g skinn- och benfri torskfilé
2 krm salt
1 krm peppar
2 dl frysta, tinade sojabönor
250 g körsbärstomater
3 dl mellangrädde
1 msk konc fiskfond
200 g chèvre
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2741 KJ / 655 kCal
Fett38 g
Salt2.34 g
Kolhydrater26 g
Protein49 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skulle inte kalla detta fredagslyxigt. Smakerna blev ganska bleka och tråkiga. Hade varit godare att rosta jordärtskockorna, ugnsbaka fisken med bönor, tomat etc och göra en creme på getost och creme fraiche. Detta är en måndagsrätt och inget att bjuda folk på
Elin
2019-10-15Håller med Maja om att man nog bör förkoka skockorna. Kan vara en bra idé att, efter man skivat dem, koka dem en liten stund i grädden som ändå ska med ner i paketen. Har gjort detta med gratäng innan och funkar fint.
Maja
2014-11-27Väldigt goda smaker! Rekommenderar dock att man förkokar jordärtskockorna innan man skivar dem. Mina kändes nämligen fortfarande olagade/råa efter 25 minuter i ugnen.
Maja
2014-10-29