Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling med shiitake i misobuljong

En kryddig och orientalisk kycklingrätt. Tillaga kycklingen tillsammans med shiitakesvamp och misobuljong. Servera sedan blandningen av kycklingen, svampen och buljongen tillsammans med ris eller nudlar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ner misopasten i vattnet. Vispa ner fiskfonden. Koka upp.
  2. Skala och skiva löken. Skär svampen och minimajsen i mindre bitar. Skär kycklingen i cm-stora tärningar.
  3. Stek kycklingbitarna hastigt i en het lätt oljad panna/gryta stor nog för soppa. Ta upp. Fräs lök, svamp och minimajs i några minuter. Vänd ner kycklingbitarna. Krydda med salt och peppar.
  4. Tillsätt misobuljongen. Låt sjuda i ca 5 minuter. Plocka och blanda ner vattenkrassen. Servera med nudlar eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 dl vatten
  • 3 påsar misopasta
  • 1 msk konc fiskfond
  • 2 schalottenlökar
  • 200 g shiitakesvamp eller champinjoner
  • 1 burk minimajs (à 400 g)
  • 400 g kycklingfilé
  • 2 msk majsolja
  • salt och peppar
  • 1 kruka vattenkrasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?