Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tranbärsglaserat majskycklingbröst med svamp och ärtsås

Tranbärsglaserat majskycklingbröst med svamp och ärtsås är en modern komposition! Den läckra glazen med smak av chili och tranbär gör kycklingen mycket tilltalande.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda kycklingbrösten runt om med salt och peppar. Stek kycklingen på bägge sidor i olja så att den får fin färg. Lägg i en ugnssäker form. Ställ kalllt.
  2. Glaze: Kärna ur och finhacka chilifrukten. Koka ihop ingredienserna till glazen till en simmig konsistens. Låt svalna.
  3. Svamp: Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Skala och skiva löken. Stek skockor och svamp i olja och lite smör. Lägg i löken efter ett tag. Lägg över i en ugnssäker form.
  4. Ärtsås: Koka ihop kycklingfond, vatten, grädde och crème fraiche tills halva mängden återstår. Kyl snabbt. Lägg i ärter och körvel.
  5. Förbered att ta med: Ta med kycklingen i ugnsformen. En burk med svampfräset samt en med såsen.
  6. Anrätta på plats: Sätt ugnen på 200°C. Värm glazen i mikro eller kastrull. Häll glazen över kycklingen och sätt in i ugnen. Stek kycklingen till en innertemperatur på ca 65°C i ca 15 minuter. Ös glazen över kycklingen ett par gånger under stektiden. Värm svampfräset i 5 minuter i ugnen före servering. Koka ärtsåsen i 5 minuter, kör med stavmixer för att skumma upp såsen. Smaka av med salt och peppar. Skär kycklingen i portionsbitar.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mellangrädde, crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), användris-, soja- eller havrebaserad gräddersättningsprodukt, byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 5 kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • olja och smör till stekning
Glaze
  • 1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 dl tranbärsjuice
  • 1 dl råsocker (strö)
  • 3 msk balsamvinäger
Svamp
  • 500 g jordärtskockor
  • 1 schalottenlök
  • 250 g shiitakesvamp eller ostronskivling
  • olja eller smör
Ärtsås
  • 1 1/2 msk konc kycklingfond
  • 5 dl vatten
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g små gröna ärter (frysta, tinade)
  • 1 kruka körvel
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info