Tranbärsglaserat majskycklingbröst med svamp och ärtsås
Tranbärsglaserat majskycklingbröst med svamp och ärtsås är en modern komposition! Den läckra glazen med smak av chili och tranbär gör kycklingen mycket tilltalande.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007
Ingredienser
10 portioner
5 kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)
salt
nymalen vitpeppar
olja och smör till stekning
Glaze
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 dl tranbärsjuice
1 dl råsocker (strö)
3 msk balsamvinäger
Svamp
500 g jordärtskockor
1 schalottenlök
250 g shiitakesvamp eller ostronskivling
olja eller smör
Ärtsås
1 1/2 msk konc kycklingfond
5 dl vatten
2 1/2 dl mellangrädde
2 dl crème fraiche
200 g små gröna ärtor (frysta, tinade)
1 kruka körvel
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mellangrädde, crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), användris-, soja- eller havrebaserad gräddersättningsprodukt, byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket gott. Med klyftpotatis och sallad blir det en fin middag.
Bodil
2008-01-06