Tranbärsglaserat majskycklingbröst med svamp och ärtsås

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Tranbärsglaserat majskycklingbröst med svamp och ärtsås

Tranbärsglaserat majskycklingbröst med svamp och ärtsås är en modern komposition! Den läckra glazen med smak av chili och tranbär gör kycklingen mycket tilltalande.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Tranbärsglaserat majskycklingbröst med svamp och ärtsås

Ingredienser

10 portioner
5 kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)
salt
nymalen vitpeppar
olja och smör till stekning

Glaze

1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 dl tranbärsjuice
1 dl råsocker (strö)
3 msk balsamvinäger

Svamp

500 g jordärtskockor
1 schalottenlök
250 g shiitakesvamp eller ostronskivling
olja eller smör

Ärtsås

1 1/2 msk konc kycklingfond
5 dl vatten
2 1/2 dl mellangrädde
2 dl crème fraiche
200 g små gröna ärtor (frysta, tinade)
1 kruka körvel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott. Med klyftpotatis och sallad blir det en fin middag.

Bodil

2008-01-06

Testa liknande recept

Ramensoppa med shiitake och ägg
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ponzustekt hjärtkål med svamp och sesamfrö
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mustig kycklinggryta med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekta tomater med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad rotselleri med svamp och äppelvinägrett
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lumaconi med shiitake och bacon
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga