Tranbärsglaserat majskycklingbröst med svamp och ärtsås

5
1
Tranbärsglaserat majskycklingbröst med svamp och ärtsås

Tranbärsglaserat majskycklingbröst med svamp och ärtsås är en modern komposition! Den läckra glazen med smak av chili och tranbär gör kycklingen mycket tilltalande.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Tranbärsglaserat majskycklingbröst med svamp och ärtsås

Ingredienser

10 portioner
5 kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)
salt
nymalen vitpeppar
olja och smör till stekning

Glaze

1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 dl tranbärsjuice
1 dl råsocker (strö)
3 msk balsamvinäger

Svamp

500 g jordärtskockor
1 schalottenlök
250 g shiitakesvamp eller ostronskivling
olja eller smör

Ärtsås

1 1/2 msk konc kycklingfond
5 dl vatten
2 1/2 dl mellangrädde
2 dl crème fraiche
200 g små gröna ärtor (frysta, tinade)
1 kruka körvel

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri mellangrädde, crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), användris-, soja- eller havrebaserad gräddersättningsprodukt, byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Bodil

2008-01-06

Mycket gott. Med klyftpotatis och sallad blir det en fin middag.