Grillad chèvre med honung, rosmarin och aprikoser | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad chèvre med honung, rosmarin och aprikoser

Grillad getost, chèvre, i foliepaket med torkade aprikoser och rosmarin. Ringla honung över vid servering för sötman, och svartpeppar för sting. En spännande variant av chèvre chaud, att bjuda som efterrätt med kex och bröd. Istället för ostbrickan?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pensla oljan på ett folieark. Strimla aprikoserna. Lägg dem och kvistar av rosmarin på osten. Vik ihop till ett paket. Grilla på indirekt grillning ca 5 minuter.
  2. Ringla över honung och mal över svartpeppar vid servering. 
  3. Till servering: Servera med kex och bröd.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med laktosfritt kex och bröd.
Gör laktosfri: lite chèvre kan ev tålas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk olivolja
  • grillfolie
  • 6 torkade aprikoser
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 4 skivor chèvre (à ca 1 cm tjocka)
  • 1 msk honung
  • svartpeppar
Till servering
  • kex
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1270 kJ / 303 kCal