Grillad chèvre med honung, rosmarin och aprikoser

4
0
Grillad chèvre med honung, rosmarin och aprikoser

Grillad getost, chèvre, i foliepaket med torkade aprikoser och rosmarin. Ringla honung över vid servering för sötman, och svartpeppar för sting. En spännande variant av chèvre chaud, att bjuda som efterrätt med kex och bröd. Istället för ostbrickan?

Grillad chèvre med honung, rosmarin och aprikoser

Ingredienser

4 portioner
1 msk olivolja
grillfolie
6 torkade aprikoser
1 kvist färsk rosmarin
4 skivor chèvre (à ca 1 cm tjocka)
1 msk honung
svartpeppar

Till servering

kex
bröd

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med laktosfritt kex och bröd.
Gör laktosfri: lite chèvre kan ev tålas.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1270 KJ / 303 kCal
Fett 20.8 g
Kolhydrater 16.7 g
Protein 11.9 g
Läs mer om näringsvärden