Glödbakad potatis med rökig gräddfil och brynt smör
Grilla färskpotatis? Så klart du kan göra det! Det mesta går att grilla i foliepaket, inte minst potatis och andra grönsaker. Den glödbakade potatisen passar sedan utmärkt att servera med gräddfil smaksatt med rökig olivolja, gräslök och nötigt, brynt smör.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016
Ingredienser
4 portioner
8 stora färskpotatisar
1 msk havssalt
100 g smör
2 dl gräddfil
1 msk rökt olivolja
2 dl krossade potatischips
2 - 3 msk finskuren gräslök
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1878 KJ / 449 kCal
Fett32 g
Salt5.6 g
Kolhydrater34 g
Protein5 g
Kommentarer
Var får man tag i den rökiga olivoljan? Verkar inte finnas kvar i sortiment någonstans
Maja
2020-07-24Hej Maja! Om inte din butik har, prata med handlaren om att kanske beställa hem. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-28Går det att göra i ugn också?
Alexandra
2020-07-08Hej Alexandra! Ja det går fint att baka eller rosta potatisen i ugnen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-07-09Trevligt tips med rökig gräddfil. Lite nytänkande....bra!
Carl-henrik
2016-08-15