Parmesan & vitlöksröra

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
3
Parmesan & vitlöksröra

Här har du en röra med mycket sälta! Färskost är den krämiga basen, som du sen smaksätter med parmesan, citronsaft, pressad vitlök och grovhackade ansjovisfiléer.

Parmesan & vitlöksröra

Ingredienser

10 portioner
200 g  färskost
1 msk  färskpressad citronsaft
1/2 dl  finriven parmesan
1   vitlöksklyfta
2 - 3   grovhackade ansjovisfiléer
1 dl  vatten
1 tsk  svartpeppar
1 tsk  salt

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

1 dl vatten i gjorde ju att det bara blev en rinnig sås....:?!

Carina

2021-01-16

Låter gott ska testa direkt hur är det med hållbarhet i kylen? Iris

Iris

2020-07-15

Hej Iris! Den håller sig bra i kylen minst i 2-3 dagar. Det är alltid bäst att titta-lukta-smaka för hållbarhetstestet! 😉 Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-07-16

Finns det något bra substitut för ansjovisfiléerna?

Rickard

2020-04-15

Hej Rickard! Sardeller går bra istället för ansjovis. Hoppas att du gillar röran! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-04-20

Testa liknande recept

Tahini & citronröra med färskost
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mango- & chilidipp med färskost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Matig bagel med avokado och ägg
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Färskostdipp - japanese style
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Het srirachadipp med färskost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bagel med rostbiff och färskost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga