Torsk i folie med ansjovis, dill och crème fraiche

Betyg 4.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Torsk i folie med ansjovis, dill och crème fraiche

Fisk fungerar alldeles utmärkt ihop med – fisk. Torsk med ansjovis, dill och crème fraiche är ett fint sommarrecept för den hungrige. Du ”bakar” fisken i folieark på grillen och serverar med svensk färskpotatis.

Torsk i folie med ansjovis, dill och crème fraiche

Ingredienser

4 portioner
1 kruka dill
125 g salladslök
4 bitar torskrygg (à ca 150 g)
4 dubbla ark grillfolie
salt
svartpeppar
1 ask ansjovisfiléer (à 100 g)
2 dl crème fraiche

Till servering

kokt färskpotatis

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Gott

    Mona

  • Kan man göra dem i vanlig ugn så fall hur många grader

    Bo

    Hej Bo! Just det här receptet har vi inte provlagat i ugnen men det generellt så går det att göra fiskpaket i ugnen. Tillaga torsken i 200°C i ca 15 minuter eller tills torskens innertemperatur är ca 56°C. Hoppas att du gillar rätten! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Underbart gott! Kan även ha pressad potatis till.

    Ann-christin

Näringsvärde per portion

Energi1905 KJ / 455 kCal
Fett21 g
Salt2.61 g
Kolhydrater31 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Grillad torsk i folie
    Betyg 3.6 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Parmesan & vitlöksröra
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad