Torkade kantareller

14
2
Torkade kantareller

Njut av skogens guld långt efter att svampsäsongen är över! Förläng hållbarheten genom att torka trattkantareller eller kantareller och låt dem sedan sätta smak på allt från soppor till såser och mustiga grytor.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Torkade kantareller

Ingredienser

ca 1 l
3 l svamp (t ex trattkantareller)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl gula kantareller.

Gör så här

Tips

Har du en ugn som går under 50°C? Torka svampen på 40°C tills svampen är knastertorr.
Du kan använda blötläggningsvattnet som buljong i t ex en soppa eller risotto.
Om svampen förvaras torrt i lufttäta burkar så håller de minst ett år.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Anna-cari

2022-07-29

Fungerar utmärkt. Mycket hållbart sätt att förvara svamp som håller sig väldigt länge. Bara att blötlägga i rikligt med vatten innan man ska använda svampen, så är den som nyplockad. Eller att smula som kryddad i maten.

Sofhie

2021-09-24

Svamp ska torkas snabbt och luftigt, inte på tidningspapper och definitivt inte över tiden av en vecka.

Redaktionen ICAse

2021-10-01

Hej Sofhie! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet. 😊 Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 92 KJ / 22 kCal
Fett 0.3 g
Salt 0 g
Kolhydrater 2 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden