Njut av skogens guld långt efter att svampsäsongen är över! Förläng hållbarheten genom att torka trattkantareller eller kantareller och låt dem sedan sätta smak på allt från soppor till såser och mustiga grytor.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl gula kantareller.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fungerar utmärkt. Mycket hållbart sätt att förvara svamp som håller sig väldigt länge. Bara att blötlägga i rikligt med vatten innan man ska använda svampen, så är den som nyplockad. Eller att smula som kryddad i maten.
Anna-cari
2022-07-29Svamp ska torkas snabbt och luftigt, inte på tidningspapper och definitivt inte över tiden av en vecka.
Sofhie
2021-09-24Hej Sofhie! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-10-01