Torkade kantareller

Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
4
Torkade kantareller

Njut av skogens guld långt efter att svampsäsongen är över! Förläng hållbarheten genom att torka trattkantareller eller kantareller och låt dem sedan sätta smak på allt från soppor till såser och mustiga grytor.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Torkade kantareller

Ingredienser

ca 1 liter
3 l  svamp (t ex trattkantareller)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Kan man sylta torkade trattkantareller efter blötläggning?

Carina

2023-10-28

Hej Carina! Vi är osäkra på om det blir bra så vi kan inte rekommendera det. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-11-08

Kantareller rekommenderas ej att torkas då de blir beska..

Victor

2023-10-08

Fungerar utmärkt. Mycket hållbart sätt att förvara svamp som håller sig väldigt länge. Bara att blötlägga i rikligt med vatten innan man ska använda svampen, så är den som nyplockad. Eller att smula som kryddad i maten.

Anna-cari

2022-07-29

Näringsvärde per portion

Energi92 KJ / 22 kCal
Fett0.3 g
Salt0 g
Kolhydrater2 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Svampsoppa med chipssmul
Betyg 2.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grilled cheese med svamp
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pankofriterad svampkrokett med chorizo- och bönkräm
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Svamp och selleribiffar
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Älgstek med porter och svamp
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga