Pankofriterad svampkrokett med chorizo- och bönkräm

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Pankofriterad svampkrokett med chorizo- och bönkräm

Vare sig svampen är plockad i skogen eller i affären blir de här frasigt friterade svampkroketterna en härlig höstmiddag. Det går utmärkt att blanda trattkantareller med de lite kryddigare gula kantarellerna. Vill du hoppa över kött till middagen så skippa chorizon och krydda istället upp bönkrämen med vitlök, citron och tabasco.

Pankofriterad svampkrokett med chorizo- och bönkräm

Ingredienser

4 portioner

Svampkrokett

900 g  potatis
1/2 l  svamp t ex kantareller (1/2 lit motsvarar 300 g)
1 msk  smör
salt
peppar
1 tsk  majsstärkelse
1 dl  riven lagrad ost
1 dl  vetemjöl
1   ägg
1 dl  panko
7 dl  frityrolja eller rapsolja

Bönkräm

150 g  färsk chorizo
390 g  stora vita bönor
3/4 dl  mjölk

Till servering

1   kruka sallad

För alla

Innehåller ägg.
Kontrollera noga innehållet i chorizon.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl. Byt ut panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett. Byt ut riven ost mot mjölkfri ostersättning. Byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2590 KJ / 617 kCal
Fett26 g
Salt3.37 g
Kolhydrater68 g
Protein22 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Älgstek med porter och svamp
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampsoppa med chipssmul
Betyg 2.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter
Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torkade kantareller
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampsås
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga