Pankofriterad svampkrokett med chorizo- och bönkräm

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Pankofriterad svampkrokett med chorizo- och bönkräm

Vare sig svampen är plockad i skogen eller i affären blir de här frasigt friterade svampkroketterna en härlig höstmiddag. Det går utmärkt att blanda trattkantareller med de lite kryddigare gula kantarellerna. Vill du hoppa över kött till middagen så skippa chorizon och krydda istället upp bönkrämen med vitlök, citron och tabasco.

Pankofriterad svampkrokett med chorizo- och bönkräm

Ingredienser

4 portioner

Svampkrokett

900 g potatis
1/2 l svamp t ex kantareller (1/2 lit motsvarar 300 g)
1 msk smör
salt
peppar
1 tsk majsstärkelse
1 dl riven lagrad ost
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl panko
7 dl frityrolja eller rapsolja

Bönkräm

150 g färsk chorizo
390 g stora vita bönor
3/4 dl mjölk

Till servering

1 kruka sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2590 KJ / 617 kCal
Fett26 g
Salt3.37 g
Kolhydrater68 g
Protein22 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torkade kantareller
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tagliatelle med rotselleri och vitlöksstekt svamp
Betyg 4.2 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varma mackor med stuvad svamp
Betyg 4.4 av 5.
138 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Älgstek med porter och svamp
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörstekta kantareller
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svampsoppa med chipssmul
Betyg 2.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga