Pankofriterad svampkrokett med chorizo- och bönkräm
Vare sig svampen är plockad i skogen eller i affären blir de här frasigt friterade svampkroketterna en härlig höstmiddag. Det går utmärkt att blanda trattkantareller med de lite kryddigare gula kantarellerna. Vill du hoppa över kött till middagen så skippa chorizon och krydda istället upp bönkrämen med vitlök, citron och tabasco.
Ingredienser
4 portioner
Svampkrokett
900 g potatis
1/2 l svamp t ex kantareller (1/2 lit motsvarar 300 g)
1 msk smör
salt
peppar
1 tsk majsstärkelse
1 dl riven lagrad ost
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl panko
7 dl frityrolja eller rapsolja
Bönkräm
150 g färsk chorizo
390 g stora vita bönor
3/4 dl mjölk
Till servering
1 kruka sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2590 KJ / 617 kCal
Fett26 g
Salt3.37 g
Kolhydrater68 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer