Pankofriterad svampkrokett med chorizo- och bönkräm

2
0
Pankofriterad svampkrokett med chorizo- och bönkräm

Vare sig svampen är plockad i skogen eller i affären blir de här frasigt friterade svampkroketterna en härlig höstmiddag. Det går utmärkt att blanda trattkantareller med de lite kryddigare gula kantarellerna. Vill du hoppa över kött till middagen så skippa chorizon och krydda istället upp bönkrämen med vitlök, citron och tabasco.

Skriv ut
Pankofriterad svampkrokett med chorizo- och bönkräm

Ingredienser

4 portioner

Svampkrokett

900 g
potatis
1/2 l
svamp t ex kantareller (1/2 lit motsvarar 300 g)
1 msk
smör
-
salt
-
peppar
1 tsk
majsstärkelse
1 dl
riven lagrad ost
1 dl
vetemjöl
1
ägg
1 dl
panko
7 dl
frityrolja eller rapsolja

Bönkräm

150 g
färsk chorizo
390 g
stora vita bönor
3/4 dl
mjölk

Till servering

1
kruka sallad

För alla

Innehåller ägg.
Kontrollera noga innehållet i chorizon.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl. Byt ut panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett. Byt ut riven ost mot mjölkfri ostersättning. Byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2590 KJ / 617 kCal
Fett 26 g
Salt 3.37 g
Kolhydrater 68 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept