Svamp och selleribiffar

11
0
Svamp och selleribiffar

Svamp och selleribiffar med rotsaker till är en passande, mustig hösträtt! Crème fraiche, ströbröd och majsstärkelse binder ihop rätten. Perfekt rätt för svampälskaren, vegetarianen och den som vill variera köttfärsbiffarna!

Svamp och selleribiffar

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
ca 1 l svamp (t ex kantareller, trattkantareller, champinjoner)
4 msk smör eller margarin
ca 500 g rotselleri
1 dl crème fraiche
1 dl ströbröd
1 msk majsstärkelse
1 tsk salt

Till servering

rostade rotfrukter (t ex potatis, palsternackor, morötter och rödlök)
crème fraiche med senap och rivet äpple
1 krm peppar

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1994 KJ / 476 kCal
Fett 315 g
Kolhydrater 366 g
Protein 89 g
Läs mer om näringsvärden