Svamp och selleribiffar

Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
0
Svamp och selleribiffar

Svamp och selleribiffar med rotsaker till är en passande, mustig hösträtt! Crème fraiche, ströbröd och majsstärkelse binder ihop rätten. Perfekt rätt för svampälskaren, vegetarianen och den som vill variera köttfärsbiffarna!

Svamp och selleribiffar

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
1   vitlöksklyfta
ca 1 l  svamp (t ex kantareller, trattkantareller, champinjoner)
4 msk  smör eller margarin
ca 500 g  rotselleri
1 dl  crème fraiche
1 dl  ströbröd
1 msk  majsstärkelse
1 tsk  salt

Till servering

rostade rotfrukter (t ex potatis, palsternackor, morötter och rödlök)
crème fraiche med senap och rivet äpple
1 krm  peppar

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1994 KJ / 476 kCal
Fett31.5 g
Kolhydrater36.6 g
Protein8.9 g

Testa liknande recept

Torkade kantareller
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tagliatelle med rotselleri och vitlöksstekt svamp
Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svampsoppa med chipssmul
Betyg 2.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pankofriterad svampkrokett med chorizo- och bönkräm
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Varma mackor med stuvad svamp
Betyg 4.4 av 5.
133 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grilled cheese med svamp
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga