Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svamp och selleribiffar

Svamp och selleribiffar med rotsaker till är en passande, mustig hösträtt! Crème fraiche, ströbröd och majsstärkelse binder ihop rätten. Perfekt rätt för svampälskaren, vegetarianen och den som vill variera köttfärsbiffarna!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skär svampen i bitar.
  3. Stek lök och svamp i hälften av matfettet. Låt det svalna.
  4. Skala och riv sellerin fint. Blanda med lök- och svampfräset, crème fraiche, ströbröd och majsstärkelse. Krydda med salt och peppar. Forma biffar av smeten och bryn dem i resten av matfettet. Lägg dem i en ugnssäker form och stek dem mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Servera med rostade rotfrukter och crème fraiche blandat med senap och rivet äpple.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 1 l svamp (t ex kantareller, trattkantareller, champinjoner)
  • 4 msk smör eller margarin
  • ca 500 g rotselleri
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk salt
Till servering
  • rostade rotfrukter (t ex potatis, palsternackor, morötter och rödlök)
  • crème fraiche med senap och rivet äpple
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1994 kJ / 476 kCal