Torkade kantareller

Betyg 3.7 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Torkade kantareller

Njut av skogens guld långt efter att svampsäsongen är över! Förläng hållbarheten genom att torka trattkantareller eller kantareller och låt dem sedan sätta smak på allt från soppor till såser och mustiga grytor.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Torkade kantareller

Ingredienser

ca 1 liter
3 l svamp (t ex trattkantareller)

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Kan man sylta torkade trattkantareller efter blötläggning?

    Carina

    Hej Carina! Vi är osäkra på om det blir bra så vi kan inte rekommendera det. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Kantareller rekommenderas ej att torkas då de blir beska..

    Victor

  • Fungerar utmärkt. Mycket hållbart sätt att förvara svamp som håller sig väldigt länge. Bara att blötlägga i rikligt med vatten innan man ska använda svampen, så är den som nyplockad. Eller att smula som kryddad i maten.

    Anna-cari

Näringsvärde per liter

Näringsvärdet är beräknat per dl gula kantareller.
Energi92 KJ / 22 kCal
Fett0.3 g
Salt0 g
Kolhydrater2 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Svampcrêpes
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grilled cheese med svamp
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Älgstek med porter och svamp
    Betyg 3.5 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svamp och selleribiffar
    Betyg 3.4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad