Torkade kantareller

Njut av skogens guld långt efter att svampsäsongen är över! Förläng hållbarheten genom att torka trattkantareller eller kantareller och låt dem sedan sätta smak på allt från soppor till såser och mustiga grytor.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat per dl gula kantareller.
Energi92 KJ / 22 kCal
Fett0.3 g
Salt0 g
Kolhydrater2 g
Protein2 g
Kommentarer
4 stKan man sylta torkade trattkantareller efter blötläggning?
Carina
Hej Carina! Vi är osäkra på om det blir bra så vi kan inte rekommendera det. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Kantareller rekommenderas ej att torkas då de blir beska..
Victor
Fungerar utmärkt. Mycket hållbart sätt att förvara svamp som håller sig väldigt länge. Bara att blötlägga i rikligt med vatten innan man ska använda svampen, så är den som nyplockad. Eller att smula som kryddad i maten.
Anna-cari
Svamp ska torkas snabbt och luftigt, inte på tidningspapper och definitivt inte över tiden av en vecka.
Sofhie
Hej Sofhie! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket