Svampsås

Enkelt och snabblagat recept på klassisk svampsås. Gräddig och precis så smakrik som en sås med svamp ska vara. Svampsåsen passar att servera till många rätter både kyckling, färsbiffar och nötkött.

Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
400 g svamp (t ex kantareller och champinjoner)
25 g smör
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 1/2 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
1 msk svamp- eller kycklingfond
2 msk hackad persilja
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättingsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer