Tonfisksallad med sparris
En medelhavsinspirerad matig sallad som för tankarna till franska rivieran. På en bas av nykokt potatis serveras grön sparris, krispig isbergssallad, perfekt kokta ägg och tunna skivor rödlök. Toppa salladen med den delikata tonfiskröran med sting av senap, garnera med mild gräslök och njut av de goda smakerna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017
Ingredienser
4 portioner
Sallad
900 g fast potatis
250 g grön sparris
4 ägg
1/2 rödlök
1/2 isbergssallad
1/2 kruka gräslök
Tonfiskröra
2 förp tonfisk i vatten (à 185 g)
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl chilisås eller ketchup
1 msk senap
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2219 KJ / 530 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott tog lite för mycket senap
Lena
2023-06-23Tonfiskröran god men inte kombinationen med potatis till.
Birgitta
2023-05-04