Tonfisksallad med sparris

10
0
Tonfisksallad med sparris

En medelhavsinspirerad matig sallad som för tankarna till franska rivieran. På en bas av nykokt potatis serveras grön sparris, krispig isbergssallad, perfekt kokta ägg och tunna skivor rödlök. Toppa salladen med den delikata tonfiskröran med sting av senap, garnera med mild gräslök och njut av de goda smakerna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017

Tonfisksallad med sparris

Ingredienser

4 portioner

Sallad

900 g
fast potatis
250 g
grön sparris
4
ägg
1/2
rödlök
1/2
isbergssallad
1/2
kruka gräslök

Tonfiskröra

2
förp tonfisk i vatten (à 185 g)
1 1/2 dl
gräddfil
1/2 dl
chilisås eller ketchup
1 msk
senap
-
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2219 KJ / 530 kCal
Fett 19 g
Salt 3 g
Kolhydrater 52 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept