Rostad potatis med krämig tonfiskröra
Här kommer en lättlagad vardagsrätt som mättar alla magar! Under tiden potatisen rostas i ugnen slänger du ihop en krämig tonfiskröra med tonfisk, majonnäs, chilisås och lök. Avsluta med några drag från pepparkvarnen innan du serverar med en krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2024
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
1 msk olja
salt
peppar
4 tsk torkad timjan eller rosmarin
1 vitlöksklyfta
1/2 rödlök
2 dl majonnäs
2 msk chilisås
3 förp tonfisk i vatten (à 120 g)
1 förp majskorn (à 150 g)
1 msk olja
1/2 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1 msk vatten
65 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2862 KJ / 683 kCal
Fett43 g
Salt2.7 g
Kolhydrater44 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod snabb och enkel! Kommer absolut bli en stående favorit
Emma
2024-12-10En favorit i hela familjen som vi gärna återkommer till.
Charlotte
2024-12-09Röran är mycket god. Jag gillade inte den till rostad potatis. Jag fyllde en baguette med sallad och röran, garnerade med skivad gurka och tomat, smaskens.
Carina
2024-04-24