Tonfisksallad

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
1
Tonfisksallad

En klassisk tonfisksallad är en enkel och mättande rätt som passar perfekt som lunch eller en enklare middag. Du gör salladen med saftig tonfisk, krispiga grönsaker som haricots verts, tomater och potatis. Slutligen blandar du allt med en god dressing och toppar med kokta ägg och oliver.

Tonfisksallad

Ingredienser

4 portioner
500 g  potatis
150 g  haricots verts (bönor)
4   ägg
2   burkar tonfisk i olja (à 200 g)
1/2   rödlök
3   tomater
1   kruka sallad (gärna krispsallad)
2 msk  kapris
3 msk  olivolja
2 tsk  dijonsenap
1 msk  vatten
1 msk  vitvinsvinäger
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1 dl  svarta urkärnade oliver

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Gott! Kombination av kapris och tonfisk är oslagbart. Jag stekte potatisen i små kuber istället för annan textur 👌🏼

Jesper

2023-11-21

Näringsvärde per portion

Energi1901 KJ / 455 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater25 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kalorisnål tonfiskröra med bönor och sardeller
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ljummen potatis- och tonfisksallad med bönor
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfisksallad provencale
Betyg 2.8 av 5.
65 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfisk niçoise
Betyg 2.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfisk med sardellvinägrett och nicoisegrönsaker
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga