Tonfisksallad
En klassisk tonfisksallad är en enkel och mättande rätt som passar perfekt som lunch eller en enklare middag. Du gör salladen med saftig tonfisk, krispiga grönsaker som haricots verts, tomater och potatis. Slutligen blandar du allt med en god dressing och toppar med kokta ägg och oliver.
Ingredienser
4 portioner
500 g potatis
150 g haricots verts (bönor)
4 ägg
2 burkar tonfisk i olja (à 200 g)
1/2 rödlök
3 tomater
1 kruka sallad (gärna krispsallad)
2 msk kapris
3 msk olivolja
2 tsk dijonsenap
1 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl svarta urkärnade oliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1901 KJ / 455 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater25 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättelätt och jättegod
Petter
2024-11-20Supergott! Rekommenderar verkligen.
Paola
2024-07-29Det blev supergott⭐️ Jag sparade receptet och kommer laga det fler gånger!
Senada
2024-07-15