Tonfisk med sardellvinägrett och nicoisegrönsaker | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tonfisk med sardellvinägrett och nicoisegrönsaker

Färsk tonfisk som du steker serveras här med en salad nicoise bestående av bland annat potatis, ägg, haricots verts och tomater. Salladen toppar du med en syrlig vinägrett med sälta från sardeller och kapris vilket passar perfekt till tonfisken.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grönsaker: Skiva potatisen. Hårdkoka, skala och halvera äggen. Lägg bönorna 1 minut i kokande lättsaltat vatten. Kyl snabbt av i kallt rinnande vatten.
    Dela körsbärstomaterna. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  2. Vinägrett: Skär bort rotfästet och kryssa tomaternas ovansida med en vass kniv. Doppa tomaterna i kokande vatten ca 30 sekunder eller tills skalet börjat lossna. Kyl snabbt av i kallt rinnande vatten. Dra av skalet, dela tomaterna och gröp ut innanmätet. Finhacka tomatköttet.
  3. Rör ihop samtliga ingredienser till vinägretten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Värm en stek- eller grillpanna. Salta och peppra tonfisken. Pensla fiskbitarna med lite olja. Stek eller grilla tonfisken 2 minuter på varje sida för rosastekt eller 4 minuter på varje sida för genomstekt.
  5. Lägg gourmetsalladen på tallrikar. Lägg de övriga grönsakerna och ägghalvor gruppvis ovanpå. Skeda över vinägretten. Lägg på tonfisken.

Fråga efter MSC-certifierad tonfisk av arten Albacore.
Läs mer i WWF:s fiskguide

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut de kokta ägghalvorna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor färsk tonfisk (à 200 g)
  • 3/4 msk olja
Nicoisegrönsaker
  • 4 kokta potatisar
  • 4 ägg
  • 200 g haricots verts
  • 12 körsbärstomater
  • 1 paprika
  • 1 påse gourmet sallad (à 150 g)
  • 1 dl svarta oliver (gärna kalamata)
Sardellvinägrett
  • 2 tomater
  • 1 dl mild olivolja
  • juicen från 1 pressad citron
  • 1 msk pressad vitlök
  • 2 msk kapris
  • 3 finhackade sardellfiléer
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad basilika
Lägg till i inköpslistan