Tonfisk med sardellvinägrett och nicoisegrönsaker

7
3
Tonfisk med sardellvinägrett och nicoisegrönsaker

Färsk tonfisk som du steker serveras här med en salad nicoise bestående av bland annat potatis, ägg, haricots verts och tomater. Salladen toppar du med en syrlig vinägrett med sälta från sardeller och kapris vilket passar perfekt till tonfisken.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Tonfisk med sardellvinägrett och nicoisegrönsaker

Ingredienser

4 portioner
4 skivor färsk tonfisk (à 200 g)
1/2 - 3/4 msk olja

Nicoisegrönsaker

4 kokta potatisar
4 ägg
200 g haricots verts (bönor)
12 körsbärstomater
1 paprika
1 påse gourmet sallad (à 150 g)
1 dl svarta oliver (gärna kalamata)

Sardellvinägrett

2 tomater
1 dl mild olivolja
juicen från 1 pressad citron
1 msk pressad vitlök
2 msk kapris
2 - 3 finhackade sardellfiléer
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad basilika

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut de kokta ägghalvorna.

Gör så här

Fråga efter MSC-certifierad tonfisk av arten Albacore.
Läs mer i WWF:s fiskguide

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Marsha

2022-07-09

Hoppade över oliver men använt padron paprika som gav mycket smak. Jätte gott vinägrett.

Åsa

2015-04-04

Jättegott med sardellvinägretten.

Carola

2013-12-30

Gott men jag hade inga ägg men hackade lite spansk peppar i dressingen.