Tonfisksallad
En klassisk tonfisksallad är en enkel och mättande rätt som passar perfekt som lunch eller en enklare middag. Du gör salladen med saftig tonfisk, krispiga grönsaker som haricots verts, tomater och potatis. Slutligen blandar du allt med en god dressing och toppar med kokta ägg och oliver.
Ingredienser
4 portioner
500 g potatis
150 g haricots verts (bönor)
4 ägg
2 burkar tonfisk i olja (à 200 g)
1/2 rödlök
3 tomater
1 kruka sallad (gärna krispsallad)
2 msk kapris
3 msk olivolja
2 tsk dijonsenap
1 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl svarta urkärnade oliver
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1901 KJ / 455 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater25 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott! Kombination av kapris och tonfisk är oslagbart. Jag stekte potatisen i små kuber istället för annan textur 👌🏼
Jesper
2023-11-21