Kryddig tonfisk med chiliremoulad
Tonfisk kryddad med cayennepeppar och paprikapulver står på kvällens meny. Medan potatisen kokar svänger du ihop den smakrika chiliremouladen gjord på majonnäs, chilisås, sambal oelek, fänkål och citron. Servera sedan tonfisken med potatisen, chiliremouladen, citronklyftor och fräsch sallad. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
Chiliremoulad
1/2 citron
1 msk chilisås
2 dl majonnäs
1/2 tsk sambal oelek
salt
peppar
1/2 fänkål (1/2 fänkål motsvarar ca 150 g)
Tonfisk
2 tsk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
2 förp tonfisk (à 280 g)
1/2 msk olja
1 huvudsallad
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Om du inte har en mandolin och fänkålen blir lite tjock, så kan man koka den någon minut. Spola den kall och låt den rinna av innan den blandas i remouladen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3192 KJ / 762 kCal
Fett46 g
Salt4.12 g
Kolhydrater43 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Lyxig och supergod restaurangmat hemma! Det här kommer jag göra fler gånger😋
Katja
2024-02-23Gjorde klyftpotatis i ugnen till, det passade jättebra
Inger
2024-01-20Verkar i alla starkt..
Owe
2023-11-02