Tonfisk kryddad med cayennepeppar och paprikapulver står på kvällens meny. Medan potatisen kokar svänger du ihop den smakrika chiliremouladen gjord på majonnäs, chilisås, sambal oelek, fänkål och citron. Servera sedan tonfisken med potatisen, chiliremouladen, citronklyftor och fräsch sallad. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021
Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tog dubbelt så mkt sambal och 50/50 majonäs/creme fraice
Susanne
2021-07-22Superenkelt och jättegott. Följde rekommendationen här om att krydda majonnäsen med mer sambal. Blev toppen! Fänkålen gav fin smak.
Christina
2021-03-27Väldigt gott, men varför så mkt fet majonnäs? Funkade lika bra med hälften o turkisk yoghurt istället.
Eva
2021-03-25