Kryddig tonfisk med chiliremoulad

12
3
Kryddig tonfisk med chiliremoulad

Tonfisk kryddad med cayennepeppar och paprikapulver står på kvällens meny. Medan potatisen kokar svänger du ihop den smakrika chiliremouladen gjord på majonnäs, chilisås, sambal oelek, fänkål och citron. Servera sedan tonfisken med potatisen, chiliremouladen, citronklyftor och fräsch sallad. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2020

Kryddig tonfisk med chiliremoulad

Ingredienser

4 portioner
900 g
delikatesspotatis

Chiliremoulad

1/2
citron
1 msk
chilisås
2 dl
majonnäs
1/2 tsk
sambal oelek
-
salt
-
peppar
1/2
fänkål (á 300 g)

Tonfisk

2 tsk
paprikapulver
2 krm
cayennepeppar
1/2 tsk
salt
2
förp tonfisk (à 280 g)
1/2 msk
olja
1
huvudsallad

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Om du inte har en mandolin och fänkålen blir lite tjock, så kan man koka den någon minut. Spola den kall och låt den rinna av innan den blandas i remouladen.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Ulla

5/10/2020

En återkommande favorit hos oss! Ta gärna 3 ggr så mycket sambal oelek i för rätt sting i majonnäsen.

Jennie

4/13/2019

Jättegott! Chilimajonnäsen var verkligen ett lyft för hela rätten!

Krister

7/31/2018

Chilimajonäsen blev jättebra. Man behöver krydda den mer än man tror. Tog 2-3 ggr så mycket sambal oelek som receptet föreslog.

Näringsvärde per portion

Energi 3192 KJ / 762 kCal
Fett 46 g
Salt 4.12 g
Kolhydrater 43 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept