Kryddig tonfisk med rädisor i dillmajonnäs

2
1
Kryddig tonfisk med rädisor i dillmajonnäs

Servera den nystekta tonfisken med en krispig sallad med sting gjord på tunt skivad gurka, peppriga rädisor i en krämig dillmajonnäs. Lägg upp nykokta delikatesspotatisar och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017

Kryddig tonfisk med rädisor i dillmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
900 g delikatesspotatis

Dillmajonnäs

1/2 citron
1/2 kruka dill
1 msk chilisås
2 dl majonnäs
salt och peppar
125 g rädisor
1/2 gurka

Tonfisk

2 tsk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
2 förp tonfisk (à 280 g)
1/2 msk olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd majonnäs utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Gunnar

2022-05-13

Blandade till chilisås själv. 2 tsk ketchup, 1 tsk tomatpuré och en 1/2 tsk sambal oelek. Dillmajonäs var god och kryddblandningen höjde upp tonfisken. Vi föredrog ett lättare rött vin (Appassimento Salento) GOTT

Näringsvärde per portion

Energi 3221 KJ / 769 kCal
Fett 49 g
Salt 4 g
Kolhydrater 44 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden