Kryddig tonfisk med rädisor i dillmajonnäs
Servera den nystekta tonfisken med en krispig sallad med sting gjord på tunt skivad gurka, peppriga rädisor i en krämig dillmajonnäs. Lägg upp nykokta delikatesspotatisar och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
Dillmajonnäs
1/2 citron
1/2 kruka dill
1 msk chilisås
2 dl majonnäs
salt
peppar
125 g rädisor
1/2 gurka
Tonfisk
2 tsk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
2 förp tonfisk (à 280 g)
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3221 KJ / 769 kCal
Fett49 g
Salt4 g
Kolhydrater44 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Blandade till chilisås själv. 2 tsk ketchup, 1 tsk tomatpuré och en 1/2 tsk sambal oelek. Dillmajonäs var god och kryddblandningen höjde upp tonfisken. Vi föredrog ett lättare rött vin (Appassimento Salento) GOTT
Gunnar
2022-05-13