Servera den nystekta tonfisken med en krispig sallad med sting gjord på tunt skivad gurka, peppriga rädisor i en krämig dillmajonnäs. Lägg upp nykokta delikatesspotatisar och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017
Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd majonnäs utan ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Blandade till chilisås själv. 2 tsk ketchup, 1 tsk tomatpuré och en 1/2 tsk sambal oelek. Dillmajonäs var god och kryddblandningen höjde upp tonfisken. Vi föredrog ett lättare rött vin (Appassimento Salento) GOTT
Gunnar
2022-05-13