Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddig tonfisk med rädisor i dillmajonnäs

Servera den nystekta tonfisken med en krispig sallad med sting gjord på tunt skivad gurka, peppriga rädisor i en krämig dillmajonnäs. Lägg upp nykokta delikatesspotatisar och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina tonfisken om fryst används.
  2. Koka potatisen.
  3. Dillmajonnäs: Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Grovhacka dillen och blanda med citronskal, chilisås och majonnäs. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Ansa och skiva rädisorna och gurkan tunt och vänd ner i majonnäsen.
  4. Tonfisk: Blanda kryddorna. Strö kryddblandningen på tonfisken. Stek tonfisken i oljan i en stekpanna ca 1/2 minut på varje sida.
  5. Servera tonfisken med potatis och grönsakerna i majonnäsen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd majonnäs utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g delikatesspotatis
Dillmajonnäs
  • 1/2 citron
  • 1/2 kruka dill
  • 1 msk chilisås
  • 2 dl majonnäs
  • salt och peppar
  • 125 g rädisor
  • 1/2 gurka
Tonfisk
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 förp tonfisk (à 280 g)
  • 1/2 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3221 kJ / 769 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept