Tonfisk med calabrese

8
0
Tonfisk med calabrese

En god tonfisk är det väl få som tackar nej till. Här serveras den dessutom med en kryddig potatis som blandas med fetaost, bönor och pesto vilket ger en fin krämighet till rätten. Toppa med lite mangoldblad och middagen är serverad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2020

Tonfisk med calabrese

Ingredienser

2 portioner
500 g
färsk kulpotatis kryddig
1/2
förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
1/2
förp fetaost (à 150 g)
1/2
burk pesto calabrese (à 130 g)
280 g
vit tonfisk
2 tsk
olja
-
salt
-
peppar
1/2
påse röd mangold (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och pesto.
Gör mjölksproteinfri: välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ. Välj mjölkproteinfri pesto.

Gör så här

Tips

Använd oljan från peston att steka tonfisken i. Skär den gärna i skivor innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3164 KJ / 758 kCal
Fett 39 g
Salt 3 g
Kolhydrater 46 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept