UNDER 30 MIN | Medel

Tonfisk med calabrese

En god tonfisk är det väl få som tackar nej till. Här serveras den dessutom med en kryddig potatis som blandas med fetaost, bönor och pesto vilket ger en fin krämighet till rätten. Toppa med lite mangoldblad och middagen är serverad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken (om fryst används).
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Sätt in potatisen mitt i ugnen ca 20 minuter. Ansa och lägg på bönorna efter halva tiden.
  4. Smula fetaosten. Blanda potatisen och bönorna med pesto och fetaost. 
  5. Stek tonfisken i oljan i en stekpanna ca 30 sekunder på varje sida. Krydda med salt och peppar. 
  6. Servera potatisen med tonfisk och röd mangold.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och pesto.
Gör mjölksproteinfri: välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ. Välj mjölkproteinfri pesto.

Tips

Använd oljan från peston att steka tonfisken i. Skär den gärna i skivor innan servering.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 500 g färsk kulpotatis kryddig
  • 1/2 förp haricots verts (à 150 g)
  • 1/2 förp fetaost (à 150 g)
  • 1/2 burk pesto calabrese (à 130 g)
  • 280 g vit tonfisk
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 påse röd mangold (à 65 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3164 kJ / 758 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept