Tonfisk med calabrese
En god tonfisk är det väl få som tackar nej till. Här serveras den dessutom med ugnsrostad potatis som blandas med fetaost, bönor och pesto vilket ger en fin krämighet till rätten. Toppa med lite mangoldblad och middagen är serverad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2023
Ingredienser
2 portioner
500 g delikatesspotatis eller färskpotatis
1 msk olivolja
salt
peppar
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
1/2 förp fetaost (à 150 g)
1/2 burk pesto calabrese (à 130 g)
280 g vit tonfisk
2 tsk olja
1/2 påse röd mangold eller rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3164 KJ / 758 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater46 g
Protein52 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktig bra! Kommer att göra det här fler gånger. Kryddade tonfisken med chilikryddade sesamfrön. Välj en god fetaost. Min smak vill ha lite mer stekt tonfisk. Tog 2 min per sida.
Annika
2022-07-08