Tonfiskpasta med haricots verts

11
2
Tonfiskpasta med haricots verts

Efter du lagat klart denna rätt kommer du ha massor av tid över till att avnjuta den! Pasta och bönor kokas färdiga i samma kastrull medan resterande i ingredienslistan kokas bredvid i en egen kastrull. Mindre tid vid spisen, och mer vid matbordet!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2020

Tonfiskpasta med haricots verts

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna spaghetti)
150 g
haricots verts (bönor)
3
förp tonfisk i vatten (à 185 g)
1
förp majskorn (à 340 g)
2 dl
lätt crème fraiche med tomat & basilika

Att ha hemma

1 dl
mjölk
-
salt
-
peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och smaksätt med chilisås och basilika. Välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt och smaksätt med chilisås och basilika. Byt mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Smaka av såsen med curry och strö över lite rostad lök.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Amanda

2020-04-28

Det var gott, men jag tillsatte lite grädde och en buljongtärning (grönsak) så det blev lite mer sås.

Maria

2020-04-22

Inte gott alls. Blev ingen sås direkt. Bara tonfisk o majs.

Näringsvärde per portion

Energi 2190 KJ / 524 kCal
Fett 9 g
Salt 3 g
Kolhydrater 66 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept