Tonfiskpasta med haricots verts
Efter du lagat klart denna rätt kommer du ha massor av tid över till att avnjuta den! Pasta och bönor kokas färdiga i samma kastrull medan resterande i ingredienslistan kokas bredvid i en egen kastrull. Mindre tid vid spisen, och mer vid matbordet!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna spaghetti)
150 g haricots verts (bönor)
3 förp tonfisk i vatten (à 185 g)
1 förp majskorn (à 340 g)
2 dl lätt crème fraiche med tomat & basilika
Att ha hemma
1 dl mjölk
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2190 KJ / 524 kCal
Fett9 g
Salt3 g
Kolhydrater66 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det var gott, men jag tillsatte lite grädde och en buljongtärning (grönsak) så det blev lite mer sås.
Amanda
2020-04-28Inte gott alls. Blev ingen sås direkt. Bara tonfisk o majs.
Maria
2020-04-22