UNDER 30 MIN | Enkel

Tonfiskpasta med haricots verts

Efter du lagat klart denna rätt kommer du ha massor av tid över till att avnjuta den! Pasta och bönor kokas färdiga i samma kastrull medan resterande i ingredienslistan kokas bredvid i en egen kastrull. Mindre tid vid spisen, och mer vid matbordet!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa bönorna och koka dem tillsammans med pastan de sista 4 minuterna av pastans koktid.
  3. Häll av tonfisken och majsen gärna i en sil och låt rinna av ordentligt.
  4. Koka upp crème fraiche och mjölk och tillsätt tonfisk samt majs. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera pastan med sås och haricots verts.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och smaksätt med chilisås och basilika. Välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt och smaksätt med chilisås och basilika. Byt mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Smaka av såsen med curry och strö över lite rostad lök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna spaghetti)
  • 150 g haricots verts
  • 3 förp tonfisk i vatten (à 185 g)
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche med tomat & basilika
Att ha hemma
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2190 kJ / 524 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept