UNDER 30 MIN | Medel

Tonfiskpasta med paprikasås och tagliatelle

Att göra en krämig sås på tonfisk är ett utmärkt exempel på hur man kan göra det enkla till något supergott! Tonfisken blandas ut med sojabaserad fraiche, lite växtbaserad dryck och lite kryddor! Detta serveras givetvis med pasta, och du toppar med ruccola och tomater.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. 
  3. Fräs löken i oljan i en kastrull. Sänk värmen och pressa i vitlöken. Rör ner paprika/chili fraichen och den växtbaserade mjölkdrycken.
  4. Koka upp och rör i majs och tonfisk. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär tomaterna i skivor.
  6. Servera pastan med tonfisksås, tomater och ruccola.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna tagliatelle)
  • 1 rödlök
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl sojabaserad fraiche paprika/chili
  • 1 dl växtbaserad mjölkdryck
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 3 förp tonfisk (à 120 g)
  • salt
  • peppar
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1/2 påse ruccola (à 200 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2216 kJ / 531 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept