Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta och tonfisksås med curry

Tonfisk och tomat är klassiska smakkompisar i en pastasås, gärna med sting av lite chili och curry. Här kan du använda både krossade och färska tomater för en matigare måltid, samt addera lite grönt i form av krispiga salladsärtor. Servera med nykokt pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Häll av tonfisken i ett durkslag.
  3. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i oljan i en gryta eller stor stekpanna. Pudra över curryn och stek ytterligare någon minut. 
  4. Rör i grädden och tomaterna och låt koka upp. Dra av från värmen och vänd ner tonfisken.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt salladsärtorna koka med de sista 3 minuterna.
  6. Dela tomaterna och vänd ner i såsen och låt den bli varm igen. Smaka av med salt och eventuellt peppar
  7. Servera såsen till pastan.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 390 g krossade tomater med chili
  • 4 port pasta
  • 150 g salladsärtor
  • 250 g körsbärstomater
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2109 kJ / 504 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept