Pasta och tonfisksås med curry
Tonfisk och tomat är klassiska smakkompisar i en pastasås, gärna med sting av lite chili och curry. Här kan du använda både krossade och färska tomater för en matigare måltid, samt addera lite grönt i form av krispiga salladsärtor. Servera med nykokt pasta.
Ingredienser
4 portioner
2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
1 gul lök
2 msk olja
1 msk curry
2 dl matlagningsgrädde
390 g krossade tomater med chili
4 port pasta (gärna fullkorn)
150 g salladsärtor
250 g körsbärstomater
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2109 KJ / 504 kCal
Fett13 g
Salt2.55 g
Kolhydrater63 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott! Lätt maträtt och som går fort när man inte har mycket tid i vardagen!
Eveline
2021-08-31Verkar gott recept måste göra
Alice
2021-08-27Riktigt gott och enkelt recept! Det som jag hängde upp mig på va att det står: " rör i grädden och tomaterna" i steg fyra. Lite missvisande men antog att det var de krossade då det står längre ner att man ska dela tomater i sista steget
Martin
2021-02-06Tack Martin för din feedback. Roligt att du gillar recpetet. Vi har nu förtydligat att det är de krossade tomaterna som ska tillsättas. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-02-08