Tonfisk och tomat är klassiska smakkompisar i en pastasås, gärna med sting av lite chili och curry. Här kan du använda både krossade och färska tomater för en matigare måltid, samt addera lite grönt i form av krispiga salladsärtor. Servera med nykokt pasta.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott! Lätt maträtt och som går fort när man inte har mycket tid i vardagen!
Eveline
2021-08-31Verkar gott recept måste göra
Alice
2021-08-27Riktigt gott och enkelt recept! Det som jag hängde upp mig på va att det står: " rör i grädden och tomaterna" i steg fyra. Lite missvisande men antog att det var de krossade då det står längre ner att man ska dela tomater i sista steget
Martin
2021-02-06Tack Martin för din feedback. Roligt att du gillar recpetet. Vi har nu förtydligat att det är de krossade tomaterna som ska tillsättas. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-02-08