Pasta och tonfisksås med curry

21
1 Klimatsmart
Pasta och tonfisksås med curry

Tonfisk och tomat är klassiska smakkompisar i en pastasås, gärna med sting av lite chili och curry. Här kan du använda både krossade och färska tomater för en matigare måltid, samt addera lite grönt i form av krispiga salladsärtor. Servera med nykokt pasta.

Skriv ut
Pasta och tonfisksås med curry

Ingredienser

4 portioner
2
burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
1
gul lök
2 msk
olja
1 msk
curry
2 dl
matlagningsgrädde
390 g
krossade tomater med chili
4
port pasta (gärna fullkorn)
150 g
salladsärtor
250 g
körsbärstomater
-
salt
-
peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentar

Martin

2/6/2021

Riktigt gott och enkelt recept! Det som jag hängde upp mig på va att det står: " rör i grädden och tomaterna" i steg fyra. Lite missvisande men antog att det var de krossade då det står längre ner att man ska dela tomater i sista steget

Redaktionen ICAse

2/8/2021

Tack Martin för din feedback. Roligt att du gillar recpetet. Vi har nu förtydligat att det är de krossade tomaterna som ska tillsättas. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2109 KJ / 504 kCal
Fett 13 g
Salt 2.55 g
Kolhydrater 63 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept