Pasta al tonno | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta al tonno

En snabb och god tonfiskpasta med mild smak av curry. Tvistas det därhemma om hur het en perfekt rätt bör vara? Ett tips till den som vill ha extra smak är att tillsätta lite hetta genom att strössla lite chilipulver över maten, eller servera med en klick chilisås till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och strimla purjolöken. Häll av majsen och tonfisken.
  3. Fräs purjolök och curry hastigt i matfettet. Blanda ner pressad vitlök, tomatpuré och buljong. Låt sjuda ca 5 minuter.
  4. Rör ner grädden. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner majsen och tonfisken och låt allt bli varmt.
  5. Servera tonfisksåsen med pastan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna gnocchi
  • 1/2 purjolök
  • 340 g majs
  • 2 burkar tonfisk i olja (à 185 g)
  • 1 msk curry
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2553 kJ / 611 kCal