Pasta al tonno

36
3
Pasta al tonno

En snabb och god tonfiskpasta med mild smak av curry. Tvistas det därhemma om hur het en perfekt rätt bör vara? Ett tips till den som vill ha extra smak är att tillsätta lite hetta genom att strössla lite chilipulver över maten, eller servera med en klick chilisås till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2013

Pasta al tonno

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta, gärna gnocchi
1/2 purjolök
340 g majs
2 burkar tonfisk i olja (à 185 g)
1 msk curry
1 msk smör eller margarin
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Josefin

2021-08-25

Enkelt och gott. Testade att byta ut tonfisken mot kyckling idag. Lika gott det med!

Anette

2020-11-03

Lättlagat och gott bra vardagsmat.

Lisa

2020-03-26

Smidigt och gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2553 KJ / 611 kCal
Fett 22 g
Kolhydrater 66.4 g
Protein 33.6 g
Läs mer om näringsvärden