Pasta med tonfisksås och haricots verts

38
4
Pasta med tonfisksås och haricots verts

En snabblagad tonfiskpasta med de god smak av haricots verts och persilja. Med sambal oelek får pastan ett litet sting av chili. Tonfisk är perfekt för dig som vill äta mer fisk till vardags.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2013

Pasta med tonfisksås och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
150 g haricots verts (bönor)
1/2 kruka persilja
4 port pasta, gärna tagliatelle
1/2 rödlök
4 tomater
340 g majskorn
2 burkar tonfisk i olja (à 185 g)
1 tsk olja
2 dl crème fraiche
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Niclas

2022-04-25

Smidigt, gott och enkelt :-)

Ulrika

2022-03-09

Jätte gott!

Carin

2020-04-03

Jättegott o lättlagat

Näringsvärde per portion

Energi 3110 KJ / 744 kCal
Fett 29.5 g
Kolhydrater 77.1 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden