Tomat- och tonfisksås med broccoli

12
2
Tomat- och tonfisksås med broccoli

En tomat- och tonfisksås svänger du snabbt ihop när hungern slår till. Såsen får lite sting av chilisåsen och lenhet från grädden. Servera tillsammans med ris eller pasta, samt krispig broccoli och babyspenat. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2018

Tomat- och tonfisksås med broccoli

Ingredienser

4 portioner
1
burk majskorn (à 340 g)
3
burkar tonfisk i vatten (à 120 g)
4
port ris eller pasta
250 g
broccoli
1
rödlök
1 tsk
olja
1/2 dl
tapenad soltorkad tomat
2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
2 msk
chilisås
-
salt
-
peppar
65 g
babyspenat

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta om inte ris används.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsprodukter.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg om inte ris används.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaka gärna av såsen med lite cayennepeppar och pressad citron.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Annika

2/11/2018

Varför så mycket vispgrädde i såserna. Matlagningsgrädde skulle gott och väl räcka!

Johanna

2/9/2018

fruktansvärt mättande maträtt!

Näringsvärde per portion

Energi 2736 KJ / 653 kCal
Fett 27 g
Salt 3.69 g
Kolhydrater 65 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept