Tonfiskomelett med paprika
Omelett, eller frittata som man ibland benämner denna rätt baserad på ägg, är en relativt lättlagad måltid med stora variationsmöjligheter. Den här omeletten har vi valt att smaksätta med paprikor, tonfisk och majs, serverad med sallad och bröd.
Ingredienser
4 portioner
2 paprikor gärna i olika färger
2 gula lökar
2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
1 burk majs (à 300 g)
1 msk olja
8 ägg
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl kapris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1516 KJ / 361 kCal
Fett17 g
Salt5.46 g
Kolhydrater14 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Lättlagad & mycket god och matig omelett!! Jag åt rostat bröd till som passade utmärkt, räcker till 2 hungriga vuxna + en rejäl matlåda.
Maria
2004-02-27