Tonfiskomelett med paprika

5
1
Tonfiskomelett med paprika

Omelett, eller frittata som man ibland benämner denna rätt baserad på ägg, är en relativt lättlagad måltid med stora variationsmöjligheter. Den här omeletten har vi valt att smaksätta med paprikor, tonfisk och majs, serverad med sallad och bröd.

Tonfiskomelett med paprika

Ingredienser

4 portioner
2 paprikor gärna i olika färger
2 gula lökar
2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
1 burk majs (à 300 g)
1 msk olja
8 ägg
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl kapris

För alla

Innehåller ägg.
Gör äggfri: Tål du inte ägg kan du göra ett fräs av paprika, lök, tonfisk och majs som serveras till ris eller pasta.

Gör så här

Tips

Blanda gärna 1 dl färskriven parmesanost i omelettesmeten för lite extra smak och krämighet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Maria

2004-02-27

Lättlagad & mycket god och matig omelett!! Jag åt rostat bröd till som passade utmärkt, räcker till 2 hungriga vuxna + en rejäl matlåda.

Näringsvärde per portion

Energi 1516 KJ / 361 kCal
Fett 17 g
Salt 546 g
Kolhydrater 14 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden