Tonfiskomelett med paprika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tonfiskomelett med paprika

Omelett, eller frittata som man ibland benämner denna rätt baserad på ägg, är en relativt lättlagad måltid med stora variationsmöjligheter. Den här omeletten har vi valt att smaksätta med paprikor, tonfisk och majs, serverad med sallad och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i små tärningar. Skala och finhacka löken. Låt tonfisk och majs rinna av.
  2. Fräs paprika och lök i olja i en stekpanna. Vispa samman äggen med vatten, salt och peppar. Häll äggsmeten i pannan och stek tills den blivit krämig på ytan.
  3. Stick i omeletten så att all smet rinner ner i pannan. Strö över tonfisk, majs och gärna kapris. Servera omeletten med sallad, bröd och gärna en apelsin som dessert.

För alla

Innehåller ägg.
Gör äggfri: Tål du inte ägg kan du göra ett fräs av paprika, lök, tonfisk och majs som serveras till ris eller pasta.

Tips

Blanda gärna 1 dl färskriven parmesanost i omelettesmeten för lite extra smak och krämighet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paprikor gärna i olika färger
  • 2 gula lökar
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 1 burk majs (à 300 g)
  • 1 msk olja
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl kapris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2252 kJ / 538 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden