Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gratinerade squashhalvor med tonfisk

Gratinerade squashhalvor med tonfisk ger dig en mättande, stadig och nyttig måltid. Servera squashen och tonfisken tillsammans med en härlig grönsallad till och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och halvera squashen på längden. Är de stora skärs de först mitt i tu och sedan på längden. Gröp ur innehållet men se till att skalet behålls helt. Finhacka det urgröpta. 
  2. Låt tonfisk och majs rinna av. 
  3. Blanda squashurgröpet med tonfisk, majs och fraiche. Krydda med senap, salt och peppar. 
  4. Lägg squashskalen i en ugnssäker form och fördela blandningen däri. Strö över osten.
  5. Gratinera mitt i ugnen i 225°C, ca 20 minuter. 
  6. Servera squashhalvorna med en blandad sallad och bröd. Lättglass med färska eller djupfrysta jordgubbar passar bra som dessert.

Tips

Är du väldigt hungrig kan du servera ris eller pasta till squashhalvorna.

Gröna tipset: Vill du äta grönt så uteslut tonfisken och ersätt med hackad röda- eller vita bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 små squash
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 1 burk majs (à 300 g)
  • 2 dl crème fraiche (max 5 %)
  • 1 1/2 msk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 2 dl riven ost (max 17%)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2391 kJ / 573 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden