Potatisomelett med tonfisk

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
0
Potatisomelett med tonfisk

Prova denna potatisomelett inspirerad av den franska salladen Nicoise. Tillaga omelett med kuber av potatis i och toppa med tonfisk och sallad på haricots verts, tomat, lök, kapris och oliver tillsammans med senapsdressing.  

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024

Potatisomelett med tonfisk

Ingredienser

2 portioner
1/2 förp färska haricots verts (bönor) (à 150 g)
6 ägg
1 tsk salt (1/2 tsk till äggsmeten och 1/2 till potatisen, för 2 port)
4 fasta potatisar (à ca 75 g)
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1/2 riven vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 rödlök
6 körsbärstomater (6 st motsvarar ca 1/3 förp à 250 g)
1/2 dl grovhackad bladpersilja
1 msk kapris
1/2 dl svarta oliver
1 förp tonfisk i olja (à 200 g)
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3093 KJ / 739 kCal
Fett45 g
Salt5.8 g
Kolhydrater36 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pastasallad med tonfisk och kronärtskocksdressing
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfiskomelett med paprika
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortilla med tonfisk och potatis
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonnatosås
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fyllda tomater
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tonfiskfralla
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga