Potatisomelett med tonfisk
Prova denna potatisomelett inspirerad av den franska salladen Nicoise. Tillaga omelett med kuber av potatis i och toppa med tonfisk och sallad på haricots verts, tomat, lök, kapris och oliver tillsammans med senapsdressing.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024
Ingredienser
2 portioner
1/2 förp färska haricots verts (bönor) (à 150 g)
6 ägg
1 tsk salt (1/2 tsk till äggsmeten och 1/2 till potatisen, för 2 port)
4 fasta potatisar (à ca 75 g)
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1/2 riven vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 rödlök
6 körsbärstomater (6 st motsvarar ca 1/3 förp à 250 g)
1/2 dl grovhackad bladpersilja
1 msk kapris
1/2 dl svarta oliver
1 förp tonfisk i olja (à 200 g)
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3093 KJ / 739 kCal
Fett45 g
Salt5.8 g
Kolhydrater36 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer