Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tonfiskkakor med ris och wokgrönsaker

Här är ett mycket trevligt och asieninspirerat recept på tonfiskkakor med ris och wokgrönsaker. Tonfiskkakorna har en typisk asiatisk smak och tillsammans med ris och wokade grönsaker blir det en delikat, fyllig och smakfull middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt tonfisken rinna av.
  2. Mixa tonfisken med ägg, potatismjöl, salt och gärna sambal oelek. Skölj och finstrimla salladslöken eller purjon. Blanda ner löken i tonfiskröran.
  3. Klicka ut små kakor direkt i stekpannan och stek i olja i ca 3 minuter per sida.
  4. Woka grönsakerna enligt förpackningens anvisning. Servera tonfiskkakorna med ris, wokgrönsaker, bröd och gärna en klick sweet chilisås.

För alla

Uteslut ägget och ersätt med 1 kokt potatis och 2-3 msk mjölk om du inte tål ägg (för 4 port).

Tips

Tycker du om färsk koriander är det gott att blanda 2-3 msk hackat i tonfiskkakorna (för 4 port).

Gröna tipset: Koka morötter och mixa tillsammans med ägg och potatismjöl. Stek och servera som ovan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl jasminris
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 1 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 knippa salladslök eller späd purjolök (1 knippe salladslök motsvarar 1 späd purjolök)
  • 1 msk olja
  • 1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 500 g)
  • bröd till servering
  • sweet chilisås till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2290 kJ / 547 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer