Tonfiskkakor med ris och wokgrönsaker

9
1
Tonfiskkakor med ris och wokgrönsaker

Här är ett mycket trevligt och asieninspirerat recept på tonfiskkakor med ris och wokgrönsaker. Tonfiskkakorna har en typisk asiatisk smak och tillsammans med ris och wokade grönsaker blir det en delikat, fyllig och smakfull middag.

Tonfiskkakor med ris och wokgrönsaker

Ingredienser

4 portioner
3 dl jasminris
2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 - 1 1/2 tsk sambal oelek
1 knippa salladslök eller späd purjolök (1 knippe salladslök motsvarar 1 späd purjolök)
1 msk olja
1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 500 g)
bröd till servering
sweet chilisås till servering

För alla

Uteslut ägget och ersätt med 1 kokt potatis och 2-3 msk mjölk om du inte tål ägg (för 4 port).

Gör så här

Tips

Tycker du om färsk koriander är det gott att blanda 2-3 msk hackat i tonfiskkakorna (för 4 port).

Gröna tipset: Koka morötter och mixa tillsammans med ägg och potatismjöl. Stek och servera som ovan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Maj-britt

2005-05-03

Det här smakade Thailand det enda vi saknade var den typiska Thai-salladen istället för dom wokade grönskerna

Näringsvärde per portion

Energi 2290 KJ / 547 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden