Tonfiskkakor med ris och wokgrönsaker

Här är ett mycket trevligt och asieninspirerat recept på tonfiskkakor med ris och wokgrönsaker. Tonfiskkakorna har en typisk asiatisk smak och tillsammans med ris och wokade grönsaker blir det en delikat, fyllig och smakfull middag.

Ingredienser
4 portioner
3 dl jasminris
2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 - 1 1/2 tsk sambal oelek
1 knippe salladslök eller späd purjolök (1 knippe salladslök motsvarar 1 späd purjolök)
1 msk olja
1 förp frysta wokgrönsaker (à 500 g)
bröd (till servering)
sweet chilisås (till servering)
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2290 KJ / 547 kCal
Fett15.3 g
Kommentar
Det här smakade Thailand det enda vi saknade var den typiska Thai-salladen istället för dom wokade grönskerna
Maj-britt
2005-05-03