Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskgryta med fänkål och färsk pasta

Fin och färgrik fiskgryta med både torsk och lax. I grytan har du även morötter, purjolök, fänkål och vitlök. En aning styrka får du från cayennepeppar. Servera fiskgrytan tillsammans med pasta och en god ostsmörgås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj grönsakerna, skala och strimla morötterna och purjolöken. Dela fänkålen och strimla den tunt. Dela tomaterna grovt.
  2. Fräs alla grönsaker utom tomater, i olivoljan i en låg vid panna. Tillsätt vitlök, buljong, salt och kryddor. Låt sjuda någon minut.
  3. Lägg i fisken och tomaterna och sjud vidare i ca 15 minuter.
  4. Strö över det kryddgröna.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  6. Servera med pastan vid sidan om och en ostsmörgås.

För alla

Rätten innehåller gluten, ägg och mjölk.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör äggfri: Välj äggfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt osten på brödet med sojabaserad ost eller en skiva skinka.

Tips

För att få en krämigare gryta, servera matlagningsyoghurt vid sidan om. Avsluta måltiden med en frukt.

Gröna tipset: Byt ut laxen mot en burk svarta bönor eller 1 dl kokta röda linser.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g torsk i tärningar
  • 300 g lax i tärningar
  • 3 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 liten fänkål
  • 3 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl fiskbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1 dl hackad kryddgrönt (persilja, dill eller gräslök)
Till servering
  • bröd
  • ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1772 kJ / 423 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden