Fiskgryta med fänkål och färsk pasta
Fin och färgrik fiskgryta med både torsk och lax. I grytan har du även morötter, purjolök, fänkål och vitlök. En aning styrka får du från cayennepeppar. Servera fiskgrytan tillsammans med pasta och en god ostsmörgås.
Ingredienser
4 portioner
300 g torsk i tärningar
300 g lax i tärningar
2 - 3 morötter
1 purjolök
1 liten fänkål
2 - 3 tomater
1 msk olivolja
1 - 2 vitlöksklyftor
4 dl fiskbuljong
1 tsk salt
1/2 krm cayennepeppar
1 dl hackad kryddgrönt (persilja, dill eller gräslök)
Till servering
bröd
ost
4 port färsk pasta
För alla
Rätten innehåller gluten, ägg och mjölk.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt osten på brödet med sojabaserad ost eller en skiva skinka.
Gör äggfri: Välj äggfri pasta.
Näringsvärdet är exkl bröd och ost.
Gör så här
Tips
För att få en krämigare gryta, servera matlagningsyoghurt vid sidan om. Avsluta måltiden med en frukt.
Gröna tipset: Byt ut laxen mot en burk svarta bönor eller 1 dl kokta röda linser.
Gröna tipset: Byt ut laxen mot en burk svarta bönor eller 1 dl kokta röda linser.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1923 KJ / 459 kCal
Fett16 g
Salt3.6 g
Kolhydrater36 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer