Fiskgryta med fänkål och färsk pasta
Fin och färgrik fiskgryta med både torsk och lax. I grytan har du även morötter, purjolök, fänkål och vitlök. En aning styrka får du från cayennepeppar. Servera fiskgrytan tillsammans med pasta och en god ostsmörgås.
Ingredienser
4 portioner
300 g torsk i tärningar
300 g lax i tärningar
2 - 3 morötter
1 purjolök
1 liten fänkål
2 - 3 tomater
1 msk olivolja
1 - 2 vitlöksklyftor
4 dl fiskbuljong
1 tsk salt
1/2 krm cayennepeppar
1 dl hackad kryddgrönt (persilja, dill eller gräslök)
Till servering
bröd
ost
4 port färsk pasta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är exkl bröd och ost.
Energi1923 KJ / 459 kCal
Fett16 g
Salt3.6 g
Kolhydrater36 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer