Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Halstrad tonfisk med ajvarpotatis

Välkommen till din egna medelhavsrestaurang! En ljuvligt halstrad tonfisk med potatis som blandats i ajvar står på menyn. De söta majskornen, och de krispiga salladsbladen kompletterar rätten med såväl smak som konsistens. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina tonfisken.
  2. Skär potatisen i halvor och koka den.
  3. Skär salladen i bitar. Låt majsen rinna av.
  4. Blanda potatisen med ajvar och majs.
  5. Krydda tonfisken med kryddorna och stek den 20 sekunder på varje sida i oljan i en stekpanna.
  6. Servera tonfisken med ajvarpotatis och sallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port tonfisk
  • 450 g potatis
  • 1/2 romansallad
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 1 dl ajvar relish
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1933 kJ / 463 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer