Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

77
0
Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

Hur låter vit tonfisk som är vänd i svarta sesamfrön och skuren i skivor? Till det serverar du alger frästa i olja och blandade med kokta glasnudlar, salladslök, chili och koriander. Förhöj smakupplevelsen med wasabimajonnäs.

Skriv ut
Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

Ingredienser

4 portioner
2
förp fryst vit tonfisk (à 280 g)
125 g
salladslök
1
kruka koriander
1
röd chilifrukt
2 dl
majonnäs
1 msk
wasabipasta
4
port glasnudlar
100 g
glasört (eller 60 g saltört och 40 g havslilja)
2 msk
rapsolja
-
salt och peppar
1 tsk
sesamolja
1 dl
svarta sesamfrön

För alla

Rätten är fri från gluten, mjölkprotein, laktos.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Får du inte tag på glasört, använd gärna gröna bönor.

Vad tyckte du om receptet?

77

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3629 KJ / 863 kCal
Fett 55 g
Salt 3 g
Kolhydrater 57 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept