Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

77
0
Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

Hur låter vit tonfisk som är vänd i svarta sesamfrön och skuren i skivor? Till det serverar du alger frästa i olja och blandade med kokta glasnudlar, salladslök, chili och koriander. Förhöj smakupplevelsen med wasabimajonnäs.

Skriv ut
Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

Ingredienser

4 portioner
2
förp fryst vit tonfisk (à 280 g)
125 g
salladslök
1
kruka koriander
1
röd chilifrukt
2 dl
majonnäs
1 msk
wasabipasta
4
port glasnudlar
100 g
glasört (eller 60 g saltört och 40 g havslilja)
2 msk
rapsolja
-
salt och peppar
1 tsk
sesamolja
1 dl
svarta sesamfrön

För alla

Rätten är fri från gluten, mjölkprotein, laktos.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Får du inte tag på glasört, använd gärna gröna bönor.

Vad tyckte du om receptet?

77

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3629 KJ / 863 kCal
Fett 55 g
Salt 3 g
Kolhydrater 57 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept