Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

78
0
Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

Hur låter vit tonfisk som är vänd i svarta sesamfrön och skuren i skivor? Till det serverar du alger frästa i olja och blandade med kokta glasnudlar, salladslök, chili och koriander. Förhöj smakupplevelsen med wasabimajonnäs.

Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

Ingredienser

4 portioner
2 förp fryst vit tonfisk (à 280 g)
125 g salladslök
1 kruka koriander
1 röd chilifrukt
2 dl majonnäs
1 msk wasabipasta
4 port glasnudlar
100 g glasört (eller 60 g saltört och 40 g havslilja)
2 msk rapsolja
salt och peppar
1 tsk sesamolja
1 dl svarta sesamfrön

För alla

Rätten är fri från gluten, mjölkprotein, laktos.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Får du inte tag på glasört, använd gärna gröna bönor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3629 KJ / 863 kCal
Fett 55 g
Salt 3 g
Kolhydrater 57 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden