Tonfisk med saltkokt potatis och kallrökt aioli
Halstrad tonfisk är en rätt som sätter guldkant på vardagen, utan att för den delen vara särskilt komplicerad. Genom att steka fisken snabbt i en het panna får den en fin yta samtidigt som saftigheten bevaras. Servera med kokt potatis, sallad och en utsökt kallrökt aioli.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2016
Ingredienser
2 portioner
Potatis
450 g amandinepotatis
2 msk salt
5 dl vatten
Sallad
1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 påse rucola (à 65 g)
Tonfisk
280 g vit tonfisk
1 tsk olja
salt
peppar
Till servering
1 dl kallrökt aioli
Gör så här
Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3416 KJ / 817 kCal
Fett52 g
Salt4 g
Kolhydrater45 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Got:))
Roman
2020-07-16Helt suverän för dig som inte gillar fisk, Smakar biff!
Lars
2017-01-09