Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Tonfisk med saltkokt potatis och kallrökt aioli

Halstrad tonfisk är en rätt som sätter guldkant på vardagen, utan att för den delen vara särskilt komplicerad. Genom att steka fisken snabbt i en het panna får den en fin yta samtidigt som saftigheten bevaras. Servera med kokt potatis, sallad och en utsökt kallrökt aioli.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina tonfisken om fryst används.
  2. Potatis: Koka potatisen med saltet i vattnet.
  3. Sallad: Strimla sockerärtorna och dela tomaterna i halvor och blanda med rucolan. 
  4. Tonfisk: Stek fisken i oljan i en stekpanna (eller grilla), ca 1/2 minut på varje sida och krydda med salt och peppar.
  5. Till servering: Servera tonfisken med potatis, aioli och sallad.

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Tips

Smaksätt salladen med pressad citron eller vinäger och olja.

Ingredienser

Portioner: 2
Potatis
  • 450 g amandinepotatis
  • 2 msk salt
  • 5 dl vatten
Sallad
  • 1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
Tonfisk
  • 280 g vit tonfisk
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
Till servering
  • 1 dl kallrökt aioli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3416 kJ / 817 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer