Tonfisk med saltkokt potatis och kallrökt aioli

2
2
Tonfisk med saltkokt potatis och kallrökt aioli

Halstrad tonfisk är en rätt som sätter guldkant på vardagen, utan att för den delen vara särskilt komplicerad. Genom att steka fisken snabbt i en het panna får den en fin yta samtidigt som saftigheten bevaras. Servera med kokt potatis, sallad och en utsökt kallrökt aioli.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2016

Tonfisk med saltkokt potatis och kallrökt aioli

Ingredienser

2 portioner

Potatis

450 g
amandinepotatis
2 msk
salt
5 dl
vatten

Sallad

1/2
förp sockerärtor (à 150 g)
1/2
ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2
påse rucola (à 65 g)

Tonfisk

280 g
vit tonfisk
1 tsk
olja
-
salt och peppar

Till servering

1 dl
kallrökt aioli

Gör så här

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Tips

Smaksätt salladen med pressad citron eller vinäger och olja.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Roman

2020-07-16

Got:))

Lars

2017-01-09

Helt suverän för dig som inte gillar fisk, Smakar biff!

Näringsvärde per portion

Energi 3416 KJ / 817 kCal
Fett 52 g
Salt 4 g
Kolhydrater 45 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept