Halstrad tonfisk med avokadohummus
Här bjuder vi på ett välsmakande recept med halstrad tonfisk, sallad och krämig avokadohummus. Den krämiga avokadon mixas med bland annat matyoghurt, het vitlök och sesamfrö. Bryt av med en fräsch sallad som blandats med en skvätt rödvinsvinäger för smakens skull.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016
Ingredienser
2 portioner
2 port ris eller annat gryn
Avokadohummus
1 avokado
1 msk olivolja
1 msk sesamfrö
1/2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Sallad
1/2 rödlök
1/2 cosmopolitansallad
1/2 kruka persilja
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
280 g vit tonfisk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2517 KJ / 600 kCal
Fett24.8 g
Salt3.98 g
Kolhydrater51.1 g
Protein40.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer