Tonfisk med potatis i senapsdressing med vaxbönor
Fisk och potatis i sin smarrigaste form – det är vad vi också kan kalla den här rätten. Tonfisk halstras och potatis kokas, som sedan får blandas med är smakrik senapsdressing. Till det serveras vaxbönor, tomater och mâchesallad. Toppa det hela med lite salladslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna delikatesspotatis)
250 g körsbärstomater
1/2 förp salladslök (à 125 g)
Senapsdressing
1 dl majonnäs
1 msk senap (gärna dijon)
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
150 g vaxbönor
2 förp vit tonfisk (à 280 g)
2 tsk olja
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2288 KJ / 547 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Rekommenderar starkt!
Tova
2022-10-19Supergott!
Elin
2022-06-08