Halstrad tonfisk med vitlökssås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halstrad tonfisk med vitlökssås

Halstrad tonfisk är en fantastiskt god rätt som sätter guldkant på vardagen. Snabbstek tonfisken och behåll en rödrosa kärnan för att bevara fiskens saftighet. Serveras med kokt potatis, supersmarrig vitlökssås och en fräsch sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina tonfisken (om fryst används).
  2. Koka potatisen.
  3. Blanda crème fraiche med pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.
  4. Skär tomaterna i klyftor.
  5. Halstra tonfisken i oljan i en het stekpanna, 1/2 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Skär salladen i grova bitar.
  7. Skär tonfisken i skivor och servera med potatis, tomater, vitlökssås och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt såsen med rostade sesamfrön eller riven parmesanost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp vit tonfisk (à 280 g)
  • 900 g potatis (gärna delikatess)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 1/2 förp tomater (à 500 g)
  • 2 tsk olja
  • 1 huvudsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 220 kJ / 526 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept