Halstrad tonfisk med vitlökssås

12
3
Halstrad tonfisk med vitlökssås

Halstrad tonfisk är en fantastiskt god rätt som sätter guldkant på vardagen. Snabbstek tonfisken och behåll en rödrosa kärnan för att bevara fiskens saftighet. Serveras med kokt potatis, supersmarrig vitlökssås och en fräsch sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017

Halstrad tonfisk med vitlökssås

Ingredienser

4 portioner
2
förp vit tonfisk (à 280 g)
900 g
potatis (gärna delikatess)
2 dl
crème fraiche
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
1/2
förp tomater (à 500 g)
2 tsk
olja
1
huvudsallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt såsen med rostade sesamfrön eller riven parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Solveig

11/27/2017

Helt ok, men vi kryddade lite extra och hade citron på fisken.

Michelle

11/22/2017

Det var väldigt smaklöst, vi åt inte ens upp! uppskattas om detta ej kommer med i matkassen någon mer gång!

Frida

11/14/2017

Väldigt smaklöst och tråkig rätt. Kanske hade litet citron på tonfisken kunnat hjälpt?

Näringsvärde per portion

Energi 220 KJ / 526 kCal
Fett 21 g
Salt 1.93 g
Kolhydrater 43 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept