Halstrad tonfisk med vitlökssås
Halstrad tonfisk är en fantastiskt god rätt som sätter guldkant på vardagen. Snabbstek tonfisken och behåll en rödrosa kärnan för att bevara fiskens saftighet. Serveras med kokt potatis, supersmarrig vitlökssås och en fräsch sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017
Ingredienser
4 portioner
2 förp vit tonfisk (à 280 g)
900 g potatis (gärna delikatess)
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1/2 förp tomater (à 500 g)
2 tsk olja
1 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi220 KJ / 526 kCal
Fett21 g
Salt1.93 g
Kolhydrater43 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt ok, men vi kryddade lite extra och hade citron på fisken.
Solveig
2017-11-27Det var väldigt smaklöst, vi åt inte ens upp! uppskattas om detta ej kommer med i matkassen någon mer gång!
Michelle
2017-11-22Väldigt smaklöst och tråkig rätt. Kanske hade litet citron på tonfisken kunnat hjälpt?
Frida
2017-11-14