Tonfisk med paprikapasta
En krämig och smakrik paprikapasta toppas här med underbar vit tonfisk. Pastan blir härligt matig tack vare broccoli, plommontomater och oliver. Toppa rätten med smakrik grana padano och du har en pastarätt som förmodligen går hem hos de flesta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2020
Ingredienser
4 portioner
250 g broccoli
4 port pasta (gärna fiori)
1 kruka basilika
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
140 g oliver med pimiento
130 g paprikapesto eller chilisås (130 g pesto motsvarar 2 msk chilisås)
2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
1 dl grovriven grana padano
2 förp vit tonfisk (à 280 g)
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3255 KJ / 775 kCal
Fett35 g
Salt2.28 g
Kolhydrater58 g
Protein54 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer