Tonfisk med paprikapasta

2
0
Tonfisk med paprikapasta

En krämig och smakrik paprikapasta toppas här med underbar vit tonfisk. Pastan blir härligt matig tack vare broccoli, plommontomater och oliver. Toppa rätten med smakrik grana padano och du har en pastarätt som förmodligen går hem hos de flesta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2020

Tonfisk med paprikapasta

Ingredienser

4 portioner
250 g
broccoli
4
port pasta (gärna fiori)
1
kruka basilika
1/2
ask plommontomater (à 500 g)
140 g
oliver med pimiento
130 g
paprikapesto eller chilisås (130 g pesto motsvarar 2 msk chilisås)
2 dl
matlagningsgrädde
-
salt
-
peppar
1 dl
grovriven grana padano
2
förp vit tonfisk (à 280 g)
1/2 msk
olja

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3255 KJ / 775 kCal
Fett 35 g
Salt 2.28 g
Kolhydrater 58 g
Protein 54 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept